20. huhtikuuta 2014

AVOIN AISTEILLE, VALMIS VAINULLE

Mikä kenellekin kevään tuo? Mikä aistit arat meissä herättelee talvisilta uniltamme?

Toiset meistä tuoksuja tuntevat, osa meistä vaatii värejä viehkeitä. Joku taas makuhermoilleen kevättä kirpeää jo kovin niin kaipaa ja sävyä vehreää toivoo, jo totta puhuen tarvitsee.

Sitruuna kaikkia näitä perusaistejani ankarasti hemmottelee ja aika tavalla herättää talvella nuo kovin jo turtuneet...









Ohjetta etsin, reseptejä tutkin... Kuppikakkuja mieleni teki, ohjeen oikean vain tarvitsisin.


Haastava on tapaus sitruuna. Joko sitä on yllin kyllin, liiaksi asti tai sitten sen makua kiehtovaa ei maista lainkaan. 


Pian tulosta etsintä jo tuotti ja pontentiaalisin vaihtoehto kokin kokeiluun pääsi. Tästä tapaukseen KLIK! Kokeiltu ja maittavaksi todettu.


Muutoksia minimaalisesti originaaliin ohjeeseen tein.Värejä vertailin, vaihtoehtoja punnitsin. Jätin vaahdot väreittä ja vuoat ajankohdan teemaväreihin valitsin. Rutkasti vielä sitruunaa mehun muodossa lisäsin ja kruunut kakuille karkeista kehitin.


Pääsiäisen parhaita paloja pian uunista nostelin ja koreaksi koristelin. Persoonien parhaiden seurassa palaset jakoon ja oikeaan funktioon, kyytiä kovaa kurkkua kohden siis.

2 kommenttia:

  1. sitruuna, aika kirpiä valinta! kiinnostaisko ohjeiden jakaminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei anonyymi, tottakai. Itseasiassa yllä tekstissä linkki ohjeeseen. Tässä vielä linkki: http://umami.fi/ruoka-juoma/mervi/paasiaisleivonnaisia/ ohje: kuppikakut. Muokkasin ohjetta tekstin mukaisesti hieman! :)

      Ja niin, sitruuna on leivonnaisissa oikeana määränä mielestäni todella miellyttävän makuinen, melko pehmeä jopa. :)

      Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡