2. joulukuuta 2014

2ND OF DECEMBER
Toisena joulukuuta julkaisen vielä muutaman kuvan Köpiksesta. Nyt mennään oikeastaan sokerit pohjalla meiningillä, koska jätin nämä suosikkini viimeiseksi. Siispä kalenterin toisen luukun kohdalla nautitaankin Nyhavnin jouluisesta tunnelmasta! Nyt kyllä paukutetaan väririkkailla Köpiksen kuvilla paikasta, jonne jätin ison kimpaleen sydäntäni. Suuren, suuren kimpaleen. Nyhavn on paikka minun makuuni. Niin sievä, vanha satama. Minä niin lämpenin! Katsokaas noita vanhoja laivoja, vanhoja rakennuksia. Mitä ihanaa arkkitehtuuria! Mitä väriloistoa! Nuo ikkunapokat, ja yleensäkin ikkunat - vanhahtavat ikkunat, kattoikkunat, kulmaikkunat. Nam! Rakennuksien ja niiden yksityiskohtien materiaalikirjo on valtava. Ja mikäs sen kauniimpaa kuin lyödä älyttömän kauniita rakennuksia rivi riviin. Toinen toistaan erikoisempia, persoonallisempia, kauniimpia. Ja sitten nämä pikku puutikit ja kahvilat tässä kanavan rannalla. Vaikka okei, kyllähän sinne joku muukin turisti oli eksynyt ja ehkä hiukan pilasi idylliä. Mutta mielikuvitus jyllämään ja pian oletkin tanskalaisena aamukahvilla nauttimassa esperssoa kanaalin rannalla muistilehtiösi kanssa upeassa miljöössä. Ja olipas sinne tosiaan laitettu jouluakin niin kauniisti; valoja, havuja - ja nekös tunnelmaa toivat. Haluan Nyhavniin ehdottomasti kyllä päästä näkemään myös kesällä. Mutta siispä Köpikseen matkaajat, poiketkaa!! 

Ja niin historia paikalla on siis vähä tummempi. Alue oli pitkään huonossa valossa ja sitä pidettiin pahamaisena. Ja syynä siihen oli bissellä lotraaminen ja yhteen kerääntyminen prostituutioiden ja merimiesten toimesta. Mutta sitäpä ei olisi arvannut, ellei olisi tietoja Googletellut. Nykyiseltään paikka on iloisen värikäs ja alueelta löydät tunnelmallisia kahviloita, ravintoiloita, baareja sekä tietysti upeat maisemat värikkäineen taloineen ja laivoineen.

//Some pictures of Nyvahn. Nyvahn is a really beautiful place in Copenhagen, Denmark. I just fall in love with that place. Those beatiful, colorful and old buildings and the architecture. If you'll ever get to Gopenhagen, you should defanitely spend a day in Nyhavn. 

14 kommenttia:

 1. Oi kuinka viehättäviä tunnelmia! <3 Aivan ihania! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itse paikassakin niin iha tunnelma, tykkäsin kyllä kovasti ♥

   Poista
 2. Upeita kuvia, hienon näköinen paikka kyllä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ♥ Oli kyllä käymisen arvoinen, ja uudestaan menemisen arvoinenkin olisi :)

   Poista
 3. Talojen värit on huikeita ja kuvissa on kivan eloisa meininki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin niin rakastuin noihin vanhoihin taloihin ja väririkkauteen!! ♥ Jeps, kyllä tuolla muutama muukin tohelsi menemään ;)

   Poista
 4. Ihanat kuvat, olet saanut Nyhavnin tunnelman vangittua. Köpis on yksi suosikkikaupungeistani, ah, matkakuumehan tässä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla varmaan on ikuinen matkakuume ;) Ja se kyllä vain nousee jos joku julkaisee ulkomailta reissukuvia :)

   Poista
 5. Hienoja kuvia!
  Täältäkin löytyy joulukalentetri tänä vuonna!
  http://villejalupiineja.blogspot.fi/
  Käyhän kurkkimassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita! :)

   Käynpäs kurkkimassa! :)

   Poista
 6. Ihanaa. Tuonne on päästävä. Nuo Havu jouluriipukset valoineen on tosi kauniit. Vertaa näitä Suomen monen kaupungin jouluvaloihin yh:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei lähetään porukalla ensi kesänä!! Oisko kiva ♥ Joo, tähtiä ripustettu muutamaan katuvaloon ;) Melko mauttomia sitä näkee paljon..

   Poista
 7. Kööpenhamina on ihana, me käytiin siellä joulumarkkinoilla, olisi kiva päästä uudelleen :) http://bit.ly/1yFw9xC

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ja just nuo joulumarkkinat ja muut - niin kaunista ♥

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡