6. huhtikuuta 2015

HYVÄ AAMU
Hyvä aamu.Massu tykkää, minä tykkään. Miten metka se onkin aloittaa rauhallisesti aamu pitkän kaavaan mukaan? Nämä pyhät onkin niin oivia brunssien järjestämiselle. Kosolti vain värejä pöytään. Kaivoin kaapeista erilaiset pienet kirkkaat tarjoiluastiani ja katoin niihin. Ja kattaus on heti freshimpi, kevyempi. Meillä ei syöty lammasta tai heiluttu hullun lailla keittiössä tuntikausia ollenkaan pääsiäisenä. Haaveilin kyllä tekeväni mureita lihoja ja hienostuneita kattauksia pellavaliinoineen, mutta jospa tulevat pääsiäiset toisivat niitä tullessaan. Meillä kun rouva ei vielä niin pitkiä aikoja seiso ilman pakotuksia jaloissa, joten kokkailut pysyivät alle puolessa tunnissa ja ruoat yksinkertaisina.Erinomaisia pääsiäisherkkuja pääsimme aistimaan kuitenkin. Ei menty pääsiäistä ilman pashaa, kakkuja ja salaatteja. Kiitos ystävälleni, joka oli upeasti panostanut ja niin sai rampakin tuntea kuuluvansa tuohon nautiskelevaan pääsiäisporukkaan.Mutta oli se uunissa tuntikausia kypsennetty liha tai minuuteissa kärtsätty jauheliha pannulla, oli meillä kelpo pääsiäinen ja oivia muonahetkiä. Koska oli meillä seuraa lautasen äärellä ja aikaa ravita nälkäisiä kupujamme yhdessä monen päivän ajan. Pientä voi olla onni.

14 kommenttia:

 1. Herkullinen aamiainen teillä ainakin on ollut <3 Rauhalliset aamut ja hartaasti syödyt aamupalat on kyllä ihan parasta!

  Mukavaa uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä niin parasta!! Tavallisena arkiaamuna noustaan aina eri aikaan eikä edes nähdä toisia. Ja jos joku aamu satutaan yhtäaikaa aamutoimiin, on se yhtä törmäilyä sitten ja sitä vain toivoo, että olisipa herätty eri aikaan :D Mutta hitaat viikonloppu/loma-aamut ovat kyllä ihania.

   Mukavaa uutta viikkoa myös sinne ♥

   Poista
 2. Ai miten kaunis kattaus ja herkullisia värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi ♥ Värit pöydässä tekevät kyllä yllättävän paljon ;)

   Poista
 3. Niin kaunis ja herkullinen kattaus ♡

  VastaaPoista
 4. Niistä se onni koostuu, nimittäin pienistä iloista. :) Ihanan freesi ja raikas kattaus. Tulee sellainen olo, että tuon aamupalapöydän ääressä olisi ihana viivähtää pidempikin hetki. P.S. Minulla on sinulle blogissani haaste, toivottavasti otat kopin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuota nautittiinkin pitkään ja hartaasti :) HEi ja kiitos paljon haasteesta, katson sen heti vuorollaan ;)

   Poista
 5. Ai että minkä näköinen herkku aamiainen! Todella kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis aamiainen teillä! Usein huomaan haaveilevani siitä, että olisi aikaa kattaa aamiainen pöytään ja syödä sitä pitkään ja rauhallisesti. Lukea ehkä lehteä samalla, antaa ajatusten heräillä rauhassa. Noh, ehkä sitten joskus eläkepäivillä? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, harvinaista herkkuahan nämä silti on. Mutta olen nyt viime aikoina yrittänyt tosissani petrata tällä saralla, niin arkena kuin viikonloppuna. Arkena tosin vähän hillitymmin :)

   Poista
 7. Niin ihanan raikkaalta näyttää! Milloinhan sitä itse saisi heti aamusta noin paljon itsestään irti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä ihan ekaksi sain banskun syödä, että jaksoi alkaa tekemään aamupalaa ;)

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡