27. lokakuuta 2015

DIY KELLO
Nyt kotona ollessa minulla on ollut vähän turhan paljon aikaa kehitellä uusia ideoita ja diy-projekteja kotiin. Instagramissa seuraavat ovatkin jo kuvan tästä nähneet, mutta tässäpä vielä infoa kellon valmistuksesta.
                                                  Miten se käytännössä sitten tapahtui:Piirsin noin 31cm halkaisija ympyrän vanerille ja mieheni leikkasi sen lehtisahalla oikeaan kokoon ja muotoon. Olinkin oikein tyytyväinen leikkaustulokseen, koska pelkäsin vanerin repeytyvän helposti reunoista.Vanerin/kellon kehykset on taiteltua muutaman millin vahvuista balsapuuta. Balsapuuta ainakin kotikaupungistamme löytyi askartelukaupasta useissa eri vahvuuksissa. Balsapuun taittaminen onnistuu veden avulla. Pidimme balsapuu lastua vedessä (suuressa sankossa) noin tunnin, jonka jälkeen taittaminen onnistui mainiosti. Tulin siihen tulokseen, että mitä pienempi halkaisija, sitä hitaammin ja varoivaisemmin pitää taittelu suorittaa. Ja pidempi liuotusaika myös. (Olemme taitelleet balsapuusta pienempiäkin juttuja nyt myöhemmin - mutta niistä lisää myöhemmin!)
Taiteltuamme balsapuun vanerin ympärille (tässä vaiheessa tarvii ehdottomasti kahta käsiparia!) kiristettiin siihen räikällinen kuormaliina ympärille. Väliin tuli toki puuliima. Kello oli liimauksessa yön yli. Balsapuu on tosi pehmeää ja haurasta, joten liimausten ja kiinnitysten kanssa täytyi olla äärimmäisen varovainen.
Seuraavana aamuna maalasin kellon reunukset kolmeen kertaan valkoisella jämäseinämaalilla ja paikkailin hieman vanerin ja reunuksen väliin jääneitä koloja. Paikkailin ihan maalilla, koska kolot olivat sen verran pieniä.Harmikseni en löytänyt koko kaupungista valkoisia viisareita, joten jouduin ne spreijaamaan. Halusin ne ehdottomasti valkoiseksi! Spreijauksen jälkeen ei ollut enään kuin kellon koneiston kiinnittäminen itse kellotauluun.
Olimme lopputulokseen äärimmäisen tyytyväisiä ja se pääsikin keittiöön näkyvälle paikalle liesituulettimen päälle hormiin nojailemaan. Halusin ehdottomasti kellot vain näin vapaasti nojaamaan, enkä seinäkiinnitykseen.Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos innostut kellon ulkonäöstä! ...Niin ja se toinen kello, minkä teimme - siitä tulikin hyvin paljon persoonallisempi. Katsotaan sitä myöhemmin.

28 kommenttia:

 1. Huikee idis! :) Tuolla idealla vois testata tehdä jotain tarjoilukulhoa tms. :) Kiitos vaan ideasta taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos inspiroi :)

   Joo mekin heti innostuttii kun kellossa ei vielä ollu koneisto paikallaan, et tähän ois tosi upee tarjoilukulhokin, mutta siinä tulee vaan ongelmas toi balsapuun pehmeys. Joten tulin siihen tulokseen, et ainoostaa kestäis niiku sellassessa koristelma-asetelma alustana tms. jossa sitä ei tarvis paljon nostella jne. Jäi vielä muhimaan, koska pelottaa, et kovakourasena hajottaisin sen heti :D

   Poista
 2. Vau! Tosi hieno :)
  Kiva kun postailet taas ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele <3

   Arvaa kuin ihana on alkaa taas vähä harjottelee, oon ihan intopinkeenä täällä :D

   Poista
 3. Ihan tosi mainio ja tyylikäs.

  VastaaPoista
 4. Ihan mieletön idis ja huikea lopputulos! Mäkin olen himoinnut vanerista kelloa jo pitkään, mutta mies ei millään lämpeä ajatukselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi surku. ;( Koitas vielä suostutella, meillä tykätään tästä tosi paljon - molemmat :)

   Poista
 5. VAU! Tosi hieno. Omat hermot ei varmaan kestäis tuota balsapuun taivuttelua (puhumattakaan miehen hermoista). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Emmä tiiä, itse koin sen yllätävän helpoksi loppujen lopuksi :)

   Poista
 6. Aivan ihana ja tosi hienosti sait toteutettua sun idean <3

  VastaaPoista
 7. Tulipas yksinkertaisen kaunis ja eleetön kello :) En ole aiemmin kuullut balsapuusta, täytyypä pitää mielessä kun seuraavan kerran menen askarteluliikkeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa ehdottomasti tutustua kyseiseen puulajiin. Aivan vallaton :)

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡