7. joulukuuta 2015

JOULUKUUN SEITSEMÄNTENÄ
Liimaa ja leikkaa.Niin mennään luukussa numero seitsemänkin. Tähän luukun diy-tähteen tarvitset sakset JA/tai mattoveitsen, kuumaliimaa, paksua kartonkia ja kuusen oksia. Tämän idean sain joskus jossain nettiä selaillessani, en vain nyt millään löytänyt mistä. Idea jäi kaivelemaan todenteolla ja päätin kokeilla rakentaa jotain samantyyppistä itse. Ja eipäs se kovin hankalaa ollutkaan.Ehdottomasti haastavin osuus projektissa oli piirtää ensinnä kuvanmukaisen tähden malli pahville. Itse piirsin normaalin viivottimen avulla ensin tavallaan keskelle tulevat pienet kolmiot neliöiden avulla ja sitten ulkoreunaan tulevat isommat kolmiot piirrettyjen pienempien kolmioiden avulla. Mies tietysti viisasteli kulmaviivottimesta ja kulmien laskemisesta, mutta itse piirtelin menemään apuviivojen ja neliöiden avulla kuvion paksulle pahville. Ja päälle tulevat kuusen oksat antavan kuitenkin aika paljon anteeksi.Kun olin saanut paksulle pahville kuvion piirrettyä, leikoin sen pahvista irti ja sisäosat mattopuukolla. Loppu olikin näppärää: kuumaliimalla oksan pätkät kiinni. Pohjalle tuleva pahvi kannattaa olla paksua, jotta se pysyy jämäkästi suorassa, eikä lähde taipumaan leikkauksen tai liimauksen aikana.Ajattelin ripustaa tämän ulko-oveen, koska meillä on suojaisa etuterassi, joten alla oleva pahvikaan ei pääse kastumaan. Ompahan ilmestys perinteisen pyöreän ovikranssin tilalta. Nyt vain pitäisi lähteä tappelemaan se paikalle tuonne tuuleen ja tuiskuun, houkuttelevaa. Siksipä kuvailin tämän teille tänään päivällä ihan tuossa olohuoneessa, en malttanut odottaa, että saan sen kiinni ulko-oveen.
Viime vuoden kalenterin seitsemäs luukku löytyy täältä.PS. Minulla tahtoo unohtua ottaa välivaihekuvia diy-projekteistani, kun niitä niin into pinkeänä puuhailen heti valmiiksi asti. Jos teillä jää jotain epäselvää valmistuksesta, niin kysykää ihmeessä! Täällä minä olen.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti Hannele! :) Tykkään kyllä itsekin kovasti

   Poista
 2. Siis aivan IHANA <3
  Joskus sitä tosiaan innostuu askarteluistaan niin, että kuvaaminen meinaa kokonaan unohtua.
  Kivaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Outi!
   No vallan joo, ei millään tahdo muista ottaa väliaikakuvia :D

   Poista
 3. Onpas kyllä kiva! Tuo malli on huippu, tekee siitä modernimman. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain teekkin, perinteisen viisi-tai kuusisakaraisen sijasta. Kumpi noista on edes se perinteisempi joulutähti :D

   Poista
 4. Todella upea, tuo pitää toteuttaa jollain tapaa itse. Tuohon pahvin kanssa väkertelyyn ei taida mun taidot/hermot riittää, mutta jos löytyis valmiina joku vastaavanlainen pohja mihin vois havuja käyttää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostainhan voisi joku tähtimalli löytyäkin, ei välttämättä samanlaista, mutta jotain varmasti :) Kiva jos inspiroi :)

   Poista
 5. Tämä lähtee kokeiluun!

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡