11. helmikuuta 2016

LATAAVA YÖPÖYTÄ


Yöpöytäni, lataava sellainen on kirvoittanut paljon kysymyksiä vierailta. Osa on varmastikin jo huomannut nuo jonkin aikaa sitten Ikeaan tulleet lataavat ihmeet. Ja täytyy sanoa aika lailla puolen vuoden käytön jälkeen, että nyt on kyllä näppärää. Syksyllä laitoimme hieman makuuhuonettamme uusiksi ja järjestys vaihtui makuuhuoneessa aika lailla kokonaan. Tuo uusi järjestys toi myös tilaa kauan kaipaamilleni yöpöydille. Aloin etsimään yöpöytää pienellä budjetilla. Valkoista, modernia, yksinkertaista ja tarpeeksi pientä, siroa tuohon osittain peilin eteen tulevaan tilaan. Ikeasta löytyi tämä vaihtoehto. Aluksi ihastuin ihan vain ulkonäköön, niin kuin sitä yleensäkin taidetaan ;)Ja bonuksena tässä tuli tuo langaton latausominaisuus. Pystyi yöpöydän tosin ostamaan ominaisuudella tai ilman. Päätin insinöörin pienen kannustuksen jälkeen lähteä kokeilmaan josko tuo latausominaisuus todella toimisi käytännössä. Laturit ja johdot piiloot kuulosti houkuttavalta. Nimittäin kun joka yö ovat laitteet latauksessa, en todellakaan jaksanut joka aamu kerätä johtoja piiloon. Ja kuinka ärsyttäviä nuo lattialla lojuvat laturit ja johdot onkaan...Laturi on siis integroitu kalusteen sisään ja siitä löytyy myös USB-liitäntä. Ainoa hankaluus tässä oli se, että laturi on yhteensopiva ainoastaan Qi-sertifioitujen älypuhelinten ja laitteiden kanssa. Ja esimerkiksi iPhonet, joka minulla nyt sitte on, eivät toimi tämän kanssa yhteen. Mutta silti käytännössä tämä on parempi ratkaisu kuin entinen, tällä hetkellä tuon johdon USB-liitännän kautta tuosta yöpöydän vasemassa reunassa olevassa pienestä avoimesta kulmasta laturin johdon puhelimeen ja johdot pysyvät piilossa anyway. Ikeasta olisi myös saatavilla VITAHULT-kuoria puhelimeen, jolloin puhelimet, jotka eivät tue langaton lataamista toimivat myös langattomasti kuoren avulla. Nuo kuoret pitäisi vielä käydä hakemassa.
Viimeisessä kuvassa näkyvä yöpöydän kannessa oleva pieni plussalla varustettu ympyrä on siis paikka, jossa puhelimen lataus onnistuu. Lataus käynnistyy automaattisesti kun laittaa puhelimen ympyrän päälle. Näin se toimii esimerkiksi mieheni puhelimen kohdalla.Vielä kun saan kuoret puhelimeeni, on tämä yöpöytä ihan täydellinen. Eikös ole kätevä?

12 kommenttia:

 1. On kyllä hyvä idea :) Meille haettiin jo kuoret, mutta latausalustat oli loppuneet. Tätä pöytää en huomannutkaan, nätti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tämän syksyllä, varmasti löytyy kyllä edelleen myymälöistä. Oli ainakin netissä :) Mutta mennyt varmaan vain ohi ;)

   Poista
 2. Onpa hyvä ja kivan näköinenkin yöpöytä. Johdottomuus on aina plussaa.
  Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johdottomuss on kyllä itselle ainakin niiiiiin iso plussa :D

   Poista
 3. Loistoidea, paitsi se, että mun puhelinkin tarvitsisi ne kuoret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Mutta eipä tuo ole ongelma kun joka tapauksessa pidän puhelimessani suojakuoria..

   Poista
 4. Oi että miten hyvään saumaan tuli tämä postaus! Olen nimittäin katsellut tuota pöytää "sillä silmällä" nyt jonkin aikaa ja juurikin tuon latausominaisuuden vuoksi. Ne johdot on niin ärsyttäviä ja rumia. Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana voin kyllä suositella. Ollut erittäin toimiva :) Johdot on kyllä ihan kamalia, en tykkää yhtään. Oli kiva nähdä eilen ♥

   Poista
 5. Hyvä idea :) Johdot onki rumia ja ärsyttäviä. Kivan näköinen pöytä.

  VastaaPoista
 6. Ihan loistava! Meillä on Ikean vastaava lamppu, mutta kuoret puhelimeen on edelleenkin ostamatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katsoinkin joskus sitä lamppuakin, mutta ei meillä oikein ollut tarvetta sille. Yöpöydälle oli muutenkin oikeasti tarve :)

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡