12. huhtikuuta 2016

MEDIAKALUSTEEN METSÄSTYKSESTÄ


Olohuoneen tv-seinä on rakentunut viimeisen vuoden aikana hiljalleen. Tv-taso rakentui Ikean seinään kiinnitettävällä kalusteella, ei tainnut olla edes mediakaluste...  Kuitenkin arastelen seinään kiinnitystä, joten yhdistin kalusteen Ikean Nannarp-jalkojen kanssa. Ensin yritin pärjätä vain jalkapari per pääty, mutta hyvin nopeasti sain huomata, että (melkein) keskelle täytyy lisätä yksi pari. Alkoi nimittäin notkua siihen malliin, mutta nyt on vuoden päivät seisonut tuossa tukevasti.Miksi lähin rakentamaan tv-tasoa muista kalusteista, on yksi isoin syy, että mediakalusteet ovat mielestäni aina turhan syviä ja eikä tarpeeksi yksinkertaisia muotoilultaan. Tähän tilaan 40-50 cm syvä valtava mediakalustekokonaisuus tuntui turhan massiiviselta. Joten hakusessa oli niin kapea taso, kuin tv jalustoineen antaa myöten. Tälle syvyyttä tuli lopulta vain 25 cm. Siispä  ihastuin tässä juuri siroon ja yksinkertaiseen ulkonäköön. Ovet ovat vetimettömät. Mutta itse en ole ponnahdussalpojen ystävä, joten tykkään ehdottomasti, että tässä tapauksessa tason ovien yläreunassa menee koko matkan sormiura, joten ovien avaus alaspäin onnistuu helposti. Mistään ei siis löytynyt valmista kalustetta tarpeeksi sirona ja "keveänä", joten päätin koota sellaisen itse. Aika helpostihan se sitten rakentuikin. Ja kovin mielyttää edelleen. Ja muutaman takalevyyn reiän poraamisen jälkeen ajaa hienosti mediakaulsteen virkaa.  Leveämmän oven takana on säilytystila jaettu kahteen osaan, joten piiloon tulevat osatkin sai järjestettyä hyvin.

Myös tv vaihtui hiljaittain mustasta valkoiseen. Sattumien summalla se meni ihan vaihtokaupalla. Tykkään kyllä ehdottomasti enemmän uudesta, ihan vain ulkonäön vuoksi. Niin vähän tulee edes ruutua tuijoteltua, että kummoisempaa en koe tarvivani. Ennen-jälkeen kuvissa näkyy kyllä mielestäni selvästi, miten suuri vaikutus jo pelkällä kehyksen värillä on. (Vaikka harmikseni en parempaa ennen kuvaa löytänyt arkistoista.) Lisäksi koko ilmehän on valaistunut hurjasti lattiavaihdoksen myötä. Kummalle antaisit äänesi, ennen vai jälkeen-lookille?


13 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja hyvä muutos! Tykkään!
  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Minäkin tykkään nyt enemmän :)

   Aurinkoista viikonloppua myös sinne!

   Poista
 2. Jälkeen lookille ääni täältä. Tykkään myös siitä, että olet lisännyt telkkarin viereen viherkasvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen lisännyt vihreää kyllä jo pitemmän aikaa ihan joka paikkaan kotona :)

   Poista
 3. Jälkeen, ehdottomasti!! Ja voi kun olisikin ihana saada valkoreunuksinen telkkari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi kyllä tuuri ku sain periaattees vain vaihtamalla :)

   Poista
 4. Toimii! Pelkistetty ja ihana.

  VastaaPoista
 5. Jep, toimii. Määääääkin haluan ruskeista lattioista eroon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooooo saatasko sullekki sinne joku pakottava vesivahinko tms. :D

   Poista
 6. Hei! Saisinko kysyä tämän teidän tason mallin nimeä? Hakusesssa juurikin tälläinen selkä ja mahdollisimman kapea taso meidänkin olohuoneeseen. :)
  T:lukijasi

  VastaaPoista
 7. Hei! Saisinko kysyä tämän teidän tason mallin nimeä? Hakusesssa juurikin tälläinen selkä ja mahdollisimman kapea taso meidänkin olohuoneeseen. :)
  T:lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en muista tason nimeä... Niin kuin tuossa mainitsin yllä "Tv-taso rakentui Ikean seinään kiinnitettävällä kalusteella, ei tainnut olla edes mediakaluste... Kuitenkin arastelen seinään kiinnitystä, joten yhdistin kalusteen Ikean Nannarp-jalkojen kanssa."

   Yritin katsella netistä Ikean sivuiltakin, mutta en löytänyt... :(

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡