4. kesäkuuta 2017

KEITTIÖN MURUSIAOtsikolla en viittaa, niihin murusiin mitä löytyy keittiön pinnoilta. Löytyy muuten sieltä ja täältä, mahtavasti taljojen väleistä jne. Kaunis idea tuo taljat ruokapöydän ääressä, mutta viheliäisen epäkäytännöllinen. Varsinkin kun pikkuväki on talossa. Mutta niin kauniit ja myös niin ihanat aamulla unitöhnässä istahtaa, että niistä en luovu. Vaikka vähän extraminuutteja siivoukseen kuluukin.Sen sijaan viittasin otsikolla tähän sneak peekin mitä keittiöstä nyt teille näytän. Kaksi kolmesta on jo tosin instgramissakin vilahtanut. Mutta nyt ajattelin myös vihdoin muutamalla sanalla valoittaa sisustusratkaisuja, joihin olen päätynyt. Entinen pöytäryhmä jäi edelliseen asuntoon uudelle asukkaalle, ja minun täytyi etsiä koko setti uusiksi. Halusin ehdottomasti panostaa laatuun, ajattomuudeen ja skandinaavisuuteen.
Yksi oli heti varma. Halusin ehdottomasti uuteen kotiin kauan haaveilemani Hayn Loop-pöydän. Se oli lähtökohta, jonka ympärille lähdin rakentamaan kokonaisuutta. Edellisesta asunnosta Menun Bollard valaisimet saivat ehdottomasti siirtyä myös uuteen kotiinkin, pidän kyllä niistä kovin edelleenkin. Silmälle ja koko tilalle ihanan kevyen näköiset. Halusin pöydän ns. vasemmalle puolelle, jotkut isommat tuolit ja päädyin valkoisilla jaloilla oleviin Hayn About a Chair-tuoleihin. Tuohon pöydän ja sen takana olevaan keittiökalusteosuuteen jää niin hyvin tilaa, että se mahdollista ja suorastaan pakotti minut hankkimaan tällaiset isommat tuolit.


Varsinaiseen ongelmaan tultiinkin sitten pöydän toisen puolen kanssa. Ikkuna luonnollisesti määrittelee aika lailla pöydän paikan, ja sohvalle ja televisiolle oli paikat mielestäni ainoastaan järkevä niin, että sohva jäi siinä tapauksessa tuohon ruokapöydän viereen samalle seinälle. Tästä saatiikin varsinainen dilemma kun tilaa oli niin vähän, että sinne ei oikein tuoleja mahtunut. Aloin metsästään sopivaa jakkaraa/penkkiä sitten tuohon väliin. Ja se vasta olikin salapoliisityötä parhaimmillaan. Keikuin netissä sivuistoilla jos millaisilla ja miten pitkään. Ei vain mikään natsannut, ja kolo odotti penkkiä täytteeksi. Sitten vihdoin tajusin laajeentaa hakuani myös ulkokalusteiden puolelle, jolloin löysin Vepsäläiseltä Beta-sarjan Beta penkin. Ja se oli täysosuma! Tykästyin kovasti betonimaiseen ulkonäköön, ja yksinkertaiseen muotoiluun. Ja lisäksi se oli täydellisen kokoinen mitoiltaan, ei liian lyhyt, niin kuin kaikki siihen mennessä olleet vaihtoehdot olivat ollut. Huuraahuudoin kävin tilaamassa penkin kotiin.Keittiöstä itsestään, puhutaan siis kalusteista minulla ei ole juuri sanottavaa. Ne on aika perus "vuokrakampetta"., tosin kuitenkin mallia 2015.. Mutta kun. Mutta kun erityisesti satun olemaan alan, uskallanko käyttää termiä asiantuntija, on minulla välillä vaikeuksia niiden kanssa. Lähinnä haluaisin vain huomattavasti modernimman keittiön, mutta vuokralla asuessa täytyy vain tyytyä ja pyrkiä tekemään tila muuten kauniiksi. Mutta ne ovat onneksi valkoiset ja neutraali muutenkin. Hyvin niiden kanssa pärjää :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡