MEIDÄN SUOMI

1. Pitkin polkua

Siitä on kuljettu. Monta kertaa. Tällä polulla. Näen kuinka polku on muodostunut, osa kivistä ja juurista on tullut kovan kulkemisen myötä esiin. Jatkan matkaa läpi kauniin, keväisen koivikon. Tätä polkua jatkamalla ei voi löytää muuta kuin kaunista, tunnen sen.

2. Pysähdys

Melkein tyyni meri. Aurinko on jo laskenut. Katson horisonttia. Katson kauniita, aallokoiden muokkaamia kiviä rannassa. Pysähdyn. Hetki tässä, tässä on hyvä olla.


3. Voimaannus

Jylhä kalliomaisema. Meri siellä etäällä. Karu, mutta niin kaunis. Vaikutun. Näen voiman. Voimaannun. Kalliot ja kivet, kestän minäkin.
                                                           4. MuutosJa tulee se aika, jolloin lehdet kellastuvat. Vihreys katoaa ja vehreys hälvenee. Luonto alkaa valmistautua talveen. Muuttolinnut lähtevät lämpimään odottamaan uutta alkua. Muutos myös mielessä meillä, valmistuminen talveen alkaa.

5. Kuuran kajo

Huurteessa kauniissa, kuurassa kimmeltävässä luonto. Se ainutlaatuinen hohto, joka kauneimmillaan tekee hennon peitteen pintaan luonnon. Kuuran kajo, aamussa alkavassa.6. Hento tuuli

Hiljalleen maahan laskeutuvat lehdet, leikittelevän tuulen voit tuntea kasvoilla. Luonto on alkanut liukumaan uusiin kuoseihinsa, väriloistoon kauneimpaan. Pehmeä syksy, hämärtyvät illat, vielä lempeät säätilat. Syksyn kuiskaus, hento tuulen henkäys.7. Matkallaan
Kuljen halki kauniin kotimaani, pääsen tunturilta rannoille järvien, meren äärestä keskelle metsäteitä. Niin monimuotoinen ja upea on maamme, voi kumpa voisin matkalla aina olla. Kulkea tien jokaisen, kokea kaiken kauneuden, nähdä kaiken ihmeellisyyden.

                                                           8.Lupaus
Hiljaa hiipi kevät. Hiljaa heräävät lupaukset. Lupaukset kesästä, lämmöstä, valosta. Hennosti tartun hetkeen, iltahämärään. Aavistusksen jo näen luonnon herävään.
                                                           9. Harmaa hetki
Maiseman värit väljähtyvät, kirjo  hälveenee. On aika vastaan ottaa vuoden värittömin, kylmin ja harmain ajanjakso. Aika ennen kuin kaunis , valkoinen lumihuntu peittää maan. Aika, jolloin ruska ja sen väriloisto on jo ohitse. Pimein aika vuodesta.1 kommentti:

  1. Nämä näyttävät lupaavilta! Näistä aistii Suomalaisen luonnon omalaatuisen tunnelman. Olet hienossa hankkeessa mukana! Tsemppiä! Jään seuraamaan näitä :)

    VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡