24. huhtikuuta 2014

D I Y : A M P P E L I
WSOY:n viime vuonna julkaisema kirja ok - omin käsin on loistava inspiraation lähde jos omat luovuuden purot ovat tyrehtyneet, ihan vain vaikka väliaikaisesti. Sieltä olen löytänyt mukavaa ajanvietettä ja käsille pientä tekemistä. Amppeli on yksi esimerkki kirjan ihanista ideoista. 

Amppeli valmistettu Jenni-designilla tietenkin... ;)

Pahvista heksagonin täräytin ja kukkaruukuksi riippuvaksi, roikkuvaksi sen taittelin ja väänsin. Valkoista koristenarua palmikolle pyörittelin ja viisin kappalein niitä valmistin. Pitsiä pikkuisen kylkeen ja timantit tietenkin sokeriksi pohjalle.

Paikallisesti kukkakaupasta Succulent-kasvin kotiin kannoin ja amppeliin upotin. Ennen sitä kaiken varalta amppelin useilla kontaktimuovi-kerroksilla ja kaapista löytyneillä hevi-pusseilla vuorasin. Jotta vesivahinkoa ei koskaan tämän kaunistuksen vuoksi kohdattaisi...

Tämä kasvi on kotiutunut noin kuukauden päivät sitten ja tapauksen kasvua ja "tuuhentumista" on hieman jo ollut nähtävissä. Tarpeeksi kun mittaa saa, ottaa se ja lähtee painumaan kohti lattiaa.


Kaksi viimeistä päivää on nautittu auringosta ja kevätkeleistä.

Nyt pihat on haravoitu, hiekoitukset lakaistu asfalteilta, terassit putsattu, viimeiset ikkunat pesty ulkoa päin, ovet + ikkunalaudat ja muutkin puitteet puhdistettu... Sitten myös ne aidatkin on puhdistettu ja kaikki lyhdyt käytetty suihkussa.. Niin ja puutarhakalusteille vettä ja luutua näytetty sekä pihatekstiilit pyöritelty koneessa ja  niin sievässä rivissä siellä nyt kuivuvat ja odottavat aurinkoon pääsyä...

Siis hommaa näinä aikoina riittää! Kynnenaluset steariinissä, sormenpäät noessa, kädet pahasti haavoittuneet ja naarmuilla sekä miehen liian suurista työhansikkaista johtuen myös rakoilla voin vain todeta, että valohoito á la aurinko toimii. Pihalla ulkosalla on vietetty varmaankin kellonympärys pelkästään näiden kahden päivän aikana ja kyllä on mieli ja pihat puhdistuneet.Palkitsin itseni ja mieheni herrrkullisella kasvispiirakalla. Mehevä ja maistuva oli paistos, jonka iltapalaksi meille valmistin. Nyt kelpaa painaa pää hymyssä suin tyynyyn ja kuiskata hiljaa: "Kesä, meillä on kaikki tuloosi valmiina".

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Täällä odotellaan jo uutta postausta. Amppeli neitiä odotellaan myös kotiin kera ylläolevan piirakan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos kommentista Sanni! :) Amppelirouvahan sitä itseasiassa jo ollaan! ;) Voisinpas (ehkä) vaikka joku päivä tuoda koemaistille..

      Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡