21. huhtikuuta 2014

PIENESTI PERHOSISTA

Kuka on nähnyt jo tänä keväänä perhosia? Tai kuullut ehkä niiden siipien siroa kahinaa..

Meiltä liiteli lankalauantaina kaksi yksilöä muutaman tunnin ajomatkan päähän, joista viimeiset kymmenen minuuttia oli raisua soratietä keskellä kauneinta maaseutua... Löysi tiensä oikein leppoisiin juhliin vanhaan kyläkouluun, jossa lautalattiat narisivat ja seinät oli vuorattu pinkillä ja keltaisella maalilla. 

...Palataanko vielä tarkemmin niihin perhosiin?
Kaikille kovin tutuista printeistä taittelin ja taiteilin kaksi perhosta. 

Niksi on yksinkertainen: taita sopiva printti kaksinkerroin ja piirrä puolikas perhonen. Leikkaa perhosen puolikas ja taittele kokonaan noin puolen sentin välein taitoksille. Avaa perhonen koko leveydeltään ja aukaise myös taitoksia hieman. Perhosen työstöä helpottaa jos paperi on hieman paksumpaa kuin normaali tulostettava paperi.

Ohuella rautalangalla niputin perhoset keskeltä ja leikkasin vielä keskiosan mustasta kartongista. Liimasin vielä timantit kumpaakin perhoseen keskelle.


Mustavalkoisen graafisen taustakuvan tein ohjelmista helpoimmalla, Paintilla. Tussilla keltaista väriä reunaan raikastukseksi ja vielä musta kartonki kehykseksi koko hoitoa komistamaan.

Runon tausta rakentui taas ehkä sillä toiseksi helpoimmalla ohjelmalla, nimittäin Wordillä. Tekstikehys ympyrän muotoiseksi ja muokattu kuva betonista taustalle. Tyyliin sopiva fontti ja osuva runo ihanalle päivänsankarillemme. Enää musta kehys kiertämään ja tulostuksen jälkeen leikkasin niin, että jäi vielä valkoinenkin kehys raikastamaan kokonaisuutta ja tuomaan kerroksellisuutta.


Kuumaliimapyssyn hopealiiman siivittelemänä lensivät perhoset vielä kokonaisuuteen, jättäen lentoreitin selkeästi näkyville..
Koristeet juhlissa olivat yksinkertaisia, mutta koristeiden sisältö sitäkin suurempi ja osuvampi. Enempää en olisi voinut yhdellä kertaa sisäistäkään, on näissä elämänohjeissa opittavaa!


Pikkuvieraat, vallattomat kuratossut. Se yhdessäolon riemu.. Ja onnen, ilon sekoitus kaikissa niissä pienissä kasvoissa. Kakun jäämät poskissa, kuraa kengissä, mekot rutussa ja sukat märkinä. 


Mutta mitä pieniä ihania ihmisiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡