8. toukokuuta 2014

DIY: GIFT WRAPPING IDEAS
Kesä ja juhlat lähestyvät! On rippijuhlia, häitä ja kuun vaiheessa useille on varmasti tulossa valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia... Syntympäiviä riittää ympäri vuoden. 

Tunnistaako kukaan tilannetta, kun kello käy jo kovaa kyytiä kohti h-hetkeä, mutta vielä edelleen on hiukset märkänä, mekot ja paidat silittämättä, kortti kirjoittamatta ja lahja paketoimatta.

Vapisevin käsin tartut kamalassa kiireessä sellofaaniin tai lahjapaperiin, ja lahja ei olekaan kanttikkaan muotoinen... Hikoilevin käsin yrität saada paperin paketin ympärille (hermoja menettämättä!!!) ruuttaamatta ja repimättä kaunista, ehkä kallistakin lahjapaperia. 

Stressitaso nousee äkillisesti, verisuonet alkavat pullistua ja tilanteen räjähtäessä käsiin alkavat ikävät sanat kovaäänisesti kimpoilla kohti kanssavalmistujia.Säästetään ympärillä olevia ihmisiä sekä omaa aikaa siinä kiireisessä valmistautumisessa ja tehdään lahjapaketit valmiiksi. Paljon erikokoisia ja erilaisille lahjoille soveltuvia on hyvä olla valmiina. Olemme yhden stressitekijän köyhempiä ja ehkä aavistuksen paremmalla tuulella aina juhliin valmistautuessa. 

...Siksipä siis ajattelin palautella mieliinne tämän vanhan ja tutun liisteri + servetti-tekniikan.  

Kaukaa ala-asteelta jo tuttu tekniikka ja onkin oiva tapa saada vanhat kenkälaatikot, palapelirasiat ja muut boksit hyötykäyttöön. Ja myöskin ne yksittäiset ylijäämäservetit.

Internet on pulloilaan näitä tee-se-itse lahjapaketti-ideoita, mutta tämä se on varsin helppo. Ja välineiden perään ei tarvitse tuskastella ja kierrellä etsimässä niitä hyvin varustelluista erikoistavara- tai askarteluliikkeistä...

Hints & Tips:


 • Saat vaihtelevuutta ja eloa pintaan kun asettelet servettejä eri päin.
 • Lisää vaihtelevuutta tuo, kun ensin irrotat servetistä kerrokset erilleen toisista (esimerkiksi yllä olevissa kuvissa näkyvässä Marimekon Maija Louekarin suunnittelemassa kaupunkiservetissä oli yksi valkoinen kerros, yksi vaaleampi kaupunkikerros ja päällä tumma kaupunkikerros) ja asettelet niitä limittäin.
 • Vaihtelevuutta pintaan tuo myös se, että vaihtelet eri kohdissa servettikerrosten määrää. Johonkin useampia päälekkäin, toiseen kohtaan vain tarvittava määrä pohjavärin peitoksi.
 • Jos pohjaväri on kovin tumma ja kirjava, kannattaa se pohjamaalata valkoiseksi.
 • Jos servettikerroksia tulee useita, kannattaa kerrosten välissä antaa liisterin ja servetin kuivua, jotta servetit ei repeydy. Myöskin liiallinen liisterin käyttö repii servetit helposti.
 • Viimeistele laatikot erilaisilla koristenauhoilla, tarroilla ja teksteillä.
 • Käytä mielikuvitusta viimeistelyssä ja nauhojen asettelussa, perinteisen ristiin solmimisen lisäksi on monia useita tapoja. (kts. esimerkkinä viimeistä kuvaa!)

8 kommenttia:

 1. tää on huippu idea! ja edullinenki vielä! =)) mä (fiksuna) taidan itse olla heittänyt kaikki kenkälaatikotki menemää :D

  -selja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, välineissä ei ole hifistelyn makua, muutamalla eurolla saa tarvikkeet! :)

   No onneksi laatikoita saa vaikka kaupasta kysymällä, jossain kaupoissa niitä on oikein jaossa siinä paketointipisteellä! :)

   Poista
 2. Voi rakkaus mitä löysin ku tulin tänne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iina, onpa ihana kun löysit tiesi tänne. Tervetuloa toistekin! :)

   Ja voi rakkaus kun jätit kommenttia käynnistäsi<3 Ihana yllätys!

   Poista
 3. Hyvä idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi! :) Kannattaa kokeilla!

   Poista
 4. Mahtava idea!! Nimittäin joka ikinen kerta sen lahjan paketoi hyvin epätoivoisesti kiireessä. Täytyy laittaa täst lähtien kenkälaatikot ja muut boxit talteeen! ;) -A.S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kommentista A.S!!:)

   Niinpä, niin paperi rutussa ja rytyssä... Kun se epätoivo alkaa hiipimään pikku hiljaa. Olen opetellut ennakoimaan;)

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡