1. toukokuuta 2014

VAPUN VIETOSSA


Nyt se on avattu. Niin, grillikausi... Vapun kunniaksi grilli kuumeni kovasti ja meille herkkuja valmisti. Hyvinhän se pärisi taas talven jälkeen!

Kuin sanaton sopimus alusta alkaen meillä on ollut... Minä kuorin ja pesen, pilkon ja taon sekä viipaloin ja palastelin. Niin lihat, niin kasvikset, kuin vihanneksetkin... Mieheni taas laittaa tossut jalkaan ja painuu ulos paistohommiin. Melkoisen mahtava mestari minulla terasilla lihavahdissa on ollutkin.

Kuinka se sama liha, vaikka possu esimerkiksi maistuukin niin paljon paremmalle grillistä kuin muutama viikko sitten uunissa valmistettu? Se on se kesäfiilis! Suomalaiseen kesään kuuluu yhtä paljon grillaus ja makkarat kuin juhannus ja kokot.

Meillä grilliin lämpöön pääsevät erilaiset lihat possusta kanaan, maissi, halloumi, paprika kaikissa väreissä, tomaatti, sipuli, jne... Makkarat jätetään sitten nuotioille!

Kuitenkin joka kesä kaipaa uusia grillausvinkkejä. Ja niitä terveellisempiä vaihtoehtoja. Olisiko vinkkejä kokeiluun?:)


4 kommenttia:

 1. Minä en tykkää yhtään valmiiksi marinoiduista. teen itse. :) loraus oliivi öljyä, sekaan murskataan liha- ja kasvisliemi kuutio, pippuria, rosmariinia, sipulia ja joskus jopa valkosipulia. Nam, sitte vaan hakatut possufile pihvit pyöritellään siinä ja annetaan jonku aikaa marinoitua! -Jen-

  VastaaPoista
 2. Grilliin laittaessa peseminen yleensä marinadin pois. Jäävät vain ikävästi tiukkaan kiinni grilliin.

  Mutta kiitos vinkistä! Juuri tällaisia sitä kaipaa! Valmismarinadit kun on jo aika nähty! :)

  VastaaPoista
 3. NYYTIT: kaikkiea hyvää foliopaperiin sisälle (esim lohta perunasipulisekotusta kastikkeita erilaisiajuustoja jne) katso netisä. NAM! -EM-

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa aika NAM-jutulta! Kiitos vinkistä, pitää kokeilla! :)

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡