4. elokuuta 2014

AITOA SKAMMINTALOSSA

Oliko meillä meininki vielä palata hetkeksi Jyväskylään? Itse pyrin välttelemään asuntomessupostauksia aina viikko sitten tehtyyn omaan vierailuun saakka. Halusin rauhassa kiertää alueen, ilman minkäänlaisia ajatuksia mahdollisista ennakkosuosikeista tai muiden bloggareiden suosikeista. Niinpä sitten reilun viikko takaperin perjantaina pää tyhjänä marssin messuille mieheni kanssa ja aloitin yli kolmenkymmenen asteisen auringon lämmittämänä itse kiertourakan. Messuilla riitti väkeä, kameran kanssa heiluasseni minua tietysti tuupiittiin, aina oli joku tiellä ja niin edelleen. Viimeisiä kohteita kiertäessäni minulle iski jo väsykin... Hyvien kuvien saaminen siis oli yksinkertaisesti mahdotonta. Käydään kuitenkin muutaman kuvan voimin vielä Jyväskylässä yhdessä. 

Ison plussan annan Cuben sisustukselle, mutta päädyin kuitenkin esittelemään vain ja ainoastaan tämän käsittämättömän upean Skammin talon. Yllätys yllätys nyt messujen jälkeen muiden bloggareiden messukokemuksia selaillessani sain huomata, etten todellakaan ollut ainoa tähän taloon ihastunut. Eikä liene kummakaan?

Mikäs teki Skammista niin mieleenpainuvan. Aitous. Aitous. Aitous... Aidot luonnonmateriaalit jatkuvat ympäri kodin kauttaaltan. Vaneria, betonia, mäntyä, puuta monessa muodossa. Ja sitä suomalaista Marimekkoa. Loppuun asti viedyt ratkaisut. Kahden arkkitehdin mahtava lopputulos, josta löytyy ajattomuutta, muuneltavuutta ja tietenkin ropisemalla tyylikyyttä. Ja tämän kaiken lisäksi Skammin talo oli myös älyttömän kodikas. Upeasti keskenään mixattuja materiaaleja, taitavasti eri materiaalien yhdistelyä. Materiaalit omana itsenään, ei tuhria valkoiseksi sävyttelyjä tai kiiltäviä muovimaisia pintoja. Siis todella raikas tuulahdus tämän päivän sisustustrendien keskelle! Oikein piristävän erilainen.

Alakerrassa mahtava ronski betonilattia. Ja huomasitteko upean lattian yläkerrassa? Lattia on linoleumia, näyttää upealta valkoiselta saumattomalta laatalta. Linoleum on kuitenkin jalalle uskomattoman pehmeä ja mukava, ja linoleum tunnetaan kulutusta kestävänä lattiamateriaalina. Linoleum on valmistettu luonnonllisista materiaaleista, joten tämä lattia sopi upeasti talon teemaan.

Jos Skammin talosta jonkin tehostevärin halusi löytää, oli se tuo vihertävä sävy. Sitä löytyi keittiöstä ja pesuhuoneiden mosaiikeista. Pesuhuoneiden mosaiikeista minulla  ei valittattavasti messuruuhkan vuoksi löytynyt kuvaa, mutta lopussa olevien linkkien avulla löydät myös paljon kuvia niistä. Myös keittiössä kiintokalusteet ja tasot ovat sävyä vihertävät. Keittiö on Puustellin ja on kerrassaan ajaton yhdistelmä takana olevan mäntypaneeliseinän kanssa! Tässäkin kohtaa voi mainita viimeistelyn: panelointi on tehty piilonauloituksella, joten perinteiset naularivistöt jäävät piiloon.

Vielä mainitsemisen arvoiset ja minua erityisesti sykähdyttäneet ovat nuo kahdella kolmiolla tehdyt vaneripöytäryhmät. Sadun kanssa jutellessa hän kertoi suunnittelusta vastanneen ilmeisesti Marimekon suunnitteluryhmä ja Luona In. Olisin kyllä enemmän kuin mielelläni pihistänyt noista yhden meille, aivan ovat täydellisiä.

Kiitos Sadulle ja Markulle upeasta esittelystä kodissanne! Rakentajapariskunta kertoi mielellään materiaaleista ja talon tarinasta, ja oli mukava saada vastauksia rakentajilta itseltään. Heidän blogiaan voit lukea täältä, klik!. Kannattaa katsoa, itse odotan ainakin innolla Sadun lupaamaa tarkempaa kertomusta materiaaleista. Myös Ruutupaperilla - Puu on niin IN (klik!) ja Ruutupaperilla - Värit: Musta ja messujen suosikkikohteet (klik!) sekä Valkoisen harmajan Suvin messupostaus sisältävät myös paljon upeita kuvia Skammin talo -messukohteesta. 

Messuähky alkaakin jo varmasti osalla olla, mutta kertokaas kuitenkin mitä mieltä itse olitte messuista ja kohteista? Minusta tämän vuoden messut olivat ehdottomasti käymisen arvoiset (ja vielä on sunnutaihin asti aikaa!!!) ja odotankin jo Vantaan messuja innolla. Aiempiin messuihin verrattuna nämä olivat ehdottomasti enemmän tavan ihmistä lähempänä ja sisustuksissa oli käytetty malttia. Överisisustuksia ei ollut juurikaan. Lisäksi julksisivut olivat tulleet hurjan hypyn eteenpäin! 

Se messuista, olen puhunut.

14 kommenttia:

 1. Itsekin tein jo yhden messuraportin, mutta koska tosi moni kohde jäi käymättä ajanpuutteen takia niin meinaan mennä käymään vielä uudestaan messuilla tällä viikolla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ne vaan sattuu vain lähemmäs kuin meillä niin ehdottomasti kannattaa kyllä käydä :)

   Poista
 2. Skammin talo oli kyllä mielenkiintoinen. Mulla olisi vielä pari kuvaa tästä jemmassa... vaikka taisi pihapostauksen yhteydessä julistaa sen viimeiseksi messupostaukseksi :) kerta kiellon päälle? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerta kiellon päälle, anna mennä vain Iisa! :) Olisi mielenkiintoista nähdä mitä olet löytänyt sieltä! *Ja sinulla onkin ollut tosi nättejä kuvia messuilta, joten laitahan! ;)

   Poista
  2. Okei, kiva! :) Käynpäs heti tsekkaan :)

   Poista
 3. Itselleni ei näistä messuista jäänyt mieleen mitään suosikkia, muina vuosina kylläkin on joukossa ollut aina joku ylitse muiden... Marmori oli ainakin kovin vähentynyt viime vuoden kohteisiin verrattuna. Itselläni vielä messupostaus hautumassa, luulen että tyydyn vain esittelemään muutaman lempijutun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hauskaa, makuja on niin monenlaisia kuin kävijöitäkin! :) Laitahan lempparisi, olisi kyllä hauska nähdä mitkä ne lempparisi on! :)

   Poista
 4. tämä oli kyllä ihana kohde!

  VastaaPoista
 5. Skammin talo oli ihana. Niin erilainen, mutta niin aito, kuten sanoikin! Sulla on tosi kaunis blogi - vasta löysin ja heti ihastuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna, ihanaa että löysit tänne <3 ja lämpimästi tervetuloa mukaan!! :)

   Poista
 6. Kiva kun puhuit ;) Minulta messut jäivät väliin ja näitä messupostauksia on ollut kiva lukea. Skammin talo on tosi mielenkiintoisen näköinen ja täynnä hauskoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei mutta mukava, että näin saadaan pieniä palasia messuista niille, jotka eivät sinne päässeet :)

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡