10. syyskuuta 2014

DIY:PUKU POJALLEEnsimmäiseksi pyydän anteeksi näitä kurjalaatuisia puhelinkuvia. Palataanpa viime lauantaisiin juhliin vielä hetkeksi. Kortti valmistui asiaan kuuluvasti ja paketti taas on valmistettu serveteistä. Jos et ole linjoilla ollut vielä silloin, ohjeet siihen löydät täältä (klik!). Mitä mieltä olette tällaisista DIY-lahjoista? Kun kyseessä on näin suuri tapahtuma perheessä, ovatko suurella rakkaudella valmistetut DIY-lahjat mielestänne tarpeeksi "arvokkaita"?

Valmistin kummipojalleni lahjaksi housut ja paidan. Parkkeerasin auton äidin pihaan ja hyppäsin  hänen saumurinsa ääreen. Oma saumuri kun kiukuttelee neulat poikkinaisena kaapin perällä.  Ensimmäistä kertaa yritti tämä nainen ommella lasten vaatteita. Syynä lienee moisten puutos omassa taloudessa. Ja ei se aivan huonosti mennytkään, lahja kun kuitenkin saatiin onnellisesti pakettiinkin. No voinen paljastaa, että äidiltäni onneksi löytyi tältä alalta reilusti kokemusta ja korvaamatonta apua. 

Malliksi valitsin melko simppelin peruspaidan ja -housut, jotta en aivan liriin näiden kanssa joutuisi. Kaavoitin mallit itse vanhojen vaatteiden avulla. Kangasvalintani oli taas ehkä typerin ensimmäiselle lastenvaatekokeilulle. Plyyssi koetteli hermojani rullautumalla tuon tuostakin. Mutta taas ihanan pehmeä, joustava ja lämmin kangas pikkumiehen kehoa päällystämään. Tähtikangas löytyi taas trikoo-osastolta. Olinpa minä suunnittelut pienessä pääkopassani jotain aivan muuta, mutta jouduin suuresti pettymään nähdessäni kangasvaihtoehdot paikallisessa liikkeessä. En ilmeisestikään ole ihan näissä lasten trendeissä mukana, onko tosiaan retrokankaat ja supervärikkäät nyt pinnalla? Kertokaa tietämättömälle tytölle. Ja voi kuinka tyytyväisyyden suuri hymy levisi kasvoille kun kokeilin vaatteita ensimmäisen kerran pojalle, katsokaas kuinka ne istuvatkin! Onnellisten tähtien alla kyllä ommeltu.

Mikäs opus tässä viimeisessä kuvassa sitten makoilee? No tietysti vauvakirja. Haastoin itseni rohkeasti tähän suureen projektiin hetken mielijohteesta ja päädyin tekemään vauvakirjan kannesta kanteen itse. Sisältäen siis kuvituksen, tekstit, kaikki. Ja voi kuinka ihana olikaan miettiä minkälaisia asioita tuore äiti ja isä haluaisivat lapsestaan kirjoittaa muistiin. Mitkä asiat lapsen kehityksessä olisi heistä muistiin kirjoittamisen arvoisia. Löytyiskö joku muukin tätä kokeillut? Minulta löytyisi sisällöstä joku kuvakin, haluaisitteko ehkä nähdä mitä sain aikaiseksi?

PS. Sunnuntaihin asti aikaa osallistua arvontaan!

8 kommenttia:

 1. Hienoja lahjoja söpöys sai! <3 -iida

  VastaaPoista
 2. Ihana asu ja kaunis kortti. Itse olen säästänyt lasteni vaatteet joilla on jokin "tarina", toivottavasti nämäkin säilyvät muistona kastepäivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! ;) Kyllähän sitä varmasti saa miettiä mitä laittaa säilöön, ei jokaista vaatekappaletta viitsi rueta säilyttämään. :) Kiitos Sanna <3

   Poista
 3. Diy lahja on just huikea..tunnetta mukava. Söpö puku ! Tulee vauvakuume :'D -ak

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii Ak <3 Ihana kun kommentoit :) Tosi mukava yllätys! :) No kyllä noita tehdessä ja varsinkin tuollaisia sylitellessä meinaa vähän vauvakuume iskeä ;)

   Poista
 4. Hei vauvakirjan sisälle ois kiva kurkistaa!;) ihania lahjoja!<3

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡