11. syyskuuta 2014

SISUSTUSBLOGGAAJAKSI?


Ai ihana. Tuo aurinko kultainen, joka heräsi kesken syksyn synkeän. Nousi sieltä pilvien takaa esiin ja kauniita säteitään kotiimme heitteli. Minä siitä kovin innostuin. Poimin hyllyltä siskon lainakameran ja annoin mennä. Nappailin teille muutaman sneak peekin kotoamme. Nyt ollaan siis meillä. Paljon jää vielä arvailujen varaan, nyt heitän pallon teille rakkaat lukijani. Pysytelläänkö kokonaan aiemmissa aihepiireissä vai kurkataanko ehkä hiukan kotiinkin?

Tämä innostunut kuvailu pisti naisen miettimään kovasti. Miksi sisustuskuvia en ole aiemmin liioin esittelyt? Ajatukseni blogia perustaessa oli nimittäin pysytellä sisustuksen parissa. Syitä lienee monia. Kaikenlaisia DIY-juttuja kun valmistuu liukuhihnalta näemmä, odotin kai hetkeä, jolloin ei olisi mitään työn alla. Tyhjän hetken täytteeksi sisustuskuvia? No, tällä menolla sisustuskuvat jäisivät kokonaan. Toinen painavempi syy on toden totta tämän hetkinen tarjonta. Tarkemmin sisustusblogeihin tutustuttuani sain huomata, että nehän painottuvat hyvin pitkälle hankintoihin ja usein tiettyihin samoihin tuotteisiin ja designiin. Ja nämä tuotteet tahtovat olla usein myös aika suolaisia hinnoiltaan. Minulle iski ehkä hieman rimakauhu. Eihän meiltä löydy noita tuotteita? Ja ehkä osittain harmittaisi esitellä kotiani, jossa on tuotteita ja hankintoja, jotka eivät enää miellytä niin paljon kuin ostettaessa? Ajattelin myös ehkä antavani "väärän" kuvan sisustuksesta ja voidaanko sanoa sisustustaidoista? Kun tämä kotin on ostettu valmiina, eikä pintamateriaaleihin ole päästy vaikuttamaan. Odottaako minulta ehkä joku jotain hyvin spesiaalia, olenhan kuitenkin alan kouluja käynyt? Ja senkin varmasti osa lukijoistani tietää... Minä pelkään!

No näitä asioita pohtiessani päätin, että nyt on aika nousta omille jaloilleni. Unohtaa trendit ja vallitseva linjaus sisustusblogeissa. Tämähän on minun blogini ja minun kotini. Sisustuksessahan ja mahdollisissa taidoissa on kyse nimenomaan tilan haltuunotto. Kuinka  hyvin pystyt stailamaan kodin kun et pääse aloittamaan ns. puhtaalta pöydältä! Kun keittiö on voimakas musta-valkoinen ja lattia todella voimakas perinteisempi tammilaminaatti, miten ne otetaan huomioon? Ja tästähän on tehty meille koti, eikä mitään showroomia. Mikä tekee tilasta kodin? Sen voi jokainen itse tietenkin päättää. Minulle se ei tarkoita pakosti esimerkiksi Verner Pantonin tuoleja tai dsw-tuoleja, kolmiojalkoja pöydän alla, vanerinen tai valkoinen pinta pöydän kannessa, tineK:n tuotteita ripoteltuina... Enkä halua nyt missään nimessä sanoa, että tuotteissa olisi jotain vikaa tai ettenkö itsekin jopa haluaisi niitä. Mutta yritän hahmottaa, että voiko olla kaunis sisustus tai hyvä sisustaja ilman näitä tai muita trendituotteita? Voiko sisustuksesta postata vaikka se ei ole trendikäs? Onko sisustus silloin kyllin hyvä?

55 kommenttia:

 1. Kyllä, koti voi olla kaunis ilman kalliita designtuotteita tai vallitsevia trendejä! Jokainen koti on omanlaisensa ja talosta tuleekin koti vasta asujiensa muodostaessa siitä omannäköisen :) Joten ei huolta, kurkataan ehdottomasti teidän kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana Jossu, kiitos! <3 Ehkä rohkaistunkin laittamaan enemmän kotikuvia näin rohkaisevien kommenttejen jälkeen! :) Mutta kyllä, eihän tämä olisi meidän koti ilman näitä :)

   Poista
 2. No meiltä puuttuu ainakin kaikki luettelemasi sisustusasiat, eikä mitään hankitojakaan tehdä juuri koskaan, korkeintaan kirpparilta :-D Ja on mulla silti sisustuskuviakin ollut. Mun blogi ei kyllä edusta vissiin oikein mitään genreä, niinkuin kai oikeasti pitäisi. Pitäisi olla joku selkeä aihe, että voisi lokeroida. Ja itse tuppaan tuonne melkein mitä mieleen juolahtaa :-D No on mulla toki erikseen ne tarkemmin rajatut käsityö- ja raksablogit, mutta tuolla pääblogissa on tosiaan ihan sitäsuntätä. Olen ajatellut että kai sitä voi omaan blogiinsa kirjoitella mistä haluaa, lukeminen on sitten kävijöille täysin vapaaehtoista! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja siis kun usein sanotaan että jonkun koti on kuin sisustuslehdestä, ja silloin tarkoitetaan juuri näitä usein keskenään hyvin samantapaisiakin koteja, niin eihän se ihan niinkään ole. On meidänkin koti esitelty sisustuslehdessä vaikka se onkin ihan höpsö eikä tosiaankaan mistään muodin huipulta :-D

   Poista
  2. No hei, kiitos Lyde rohkaisevista sanoista :) Ja on totta, yleensä käsityö-, ruoka-, ja raksa/remppablogit ovat erikseen. Ja sitten on nämä äitiys/lapsiin liittyvät blogit. Mutta kyllä minusta suurelta osin sisustusblogit ovat nykyään myös lifestyleblogeja, niistä löytyy vaatteita, reseptejä, milloin mitäkin. Ja minusta tuo lokerointi ei ole tarpeen, ei tarvitse olla tietyn genren blogi. Paljonhan siitä puhutaan, että pitäisi olla, jotta lukijan on helppo löytää mielenkiintoiset aiheet jne. Ja että lopputulos ei olisi sekava ja vaikeasti luettava... Mutta mielestäni jos kirjoittaja kirjoittaa omalla tyylillään vaikka neljästäkin aiheesta, voi lopputulos olla hyvinkin mieluisa ja selkeä. Ja aihevapaus tuo minusta vain pirteyttä blogiin! Itse pidän parhaina blogeja, joissa yllätetään :)

   Poista
  3. Ja vautsi, missäs lehdessä olette olleet ja milloin? :) Löytyisköhän se minulta!? :) Ja ei toki tarkoita sitä, eihän noita lehtiäkään olisi järkevää painaa jos esiteltäisiin vain samanlaisia koteja toinen toisensa perään...

   Ja tuo oli kyllä todella hyvin sanottu, lukeminen on kävijöille täysin vapaaehtoista. Kyllä, se on juuri noin! :) Siispä kirjotankin/ kuvaankin ihan miltä itse tuntuu... Phöhöö, kunpa se olisikin niin yksinkertaista :)

   Poista
  4. Joo ei meidänkään koti päässyt juttuun siksi että olisi niin muodikas, vaan kai siksi että on niin epämuodikas :-D Juttu oli alkukesästä Kotivinkissä, taisi olla numero 10.

   Poista
 3. Juurikin näin! Itse pohtinut samaa. Meilläkin esimerkiksi lattiasta on tullut itselleni ihan kammotus, mutta saa kelvata, sillä ehjää lattiaa ei ole järkevää lähteä vaihtamaan vain siksi ettei se nyt enään seitsemän vuoden jälkeen silmää miellytäkkään. Sitten joku miettii, että eikö se tajua että tuo ja tuo on ihan hirveitä. Kukaan pystyy/haluaa alati hyppiä trendien perässä?

  Itseäni ainakin kiinnostaa eniten kodit, joissa nimenomaan ei välttämättä ole mahdollisuutta laittaa rahaa "blogituoleihin" , eikä muutenkaan kaikki niin täydellistä. Tavallisten ihmisten tavallisia koteja blogeihin lisää, sanon minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna kommentistasi <3 Ihanaa luettavaa nämä! :) Ja kyllä uskoisin, että löytyy TODELLA paljon ihmisiä, jotka kyllä haluaisivat pysyä sisustustrendien perässä. Hyppiä trendistä toiseen ja vaihtaa tuotteita. Mutta kysymys juuri kuuluukin, että kuka siihen pystyy? Hyvin harva. Vastaan tulevat rahoitus ja jaksaminen.

   Mutta kyllä, se kun on se oletus, että jos sisustuksesta blogataan, pitäisi olla sitten juuri aallonharjalla ja mitään kammotuksia ei saisi näkyä kuvissa. Mutta hyvänen aika, eihän se ole mahdollista. Ja arvostelijoitahan varmasti aina löytyy, mutta senhän meistä jokainen bloggaava varmasti tietääkin. Ja aika harva meistä onnistuu tekemään sellaisia sisustusvalintoja, että ne seitsemän vuoden päästä ovat vielä ihan huippujuttu! Sellaista se vain on.

   Suurin osa lukijoista kuitenkin on niitä tavallisia ihmisiä niin kuin mekin, joten tavalliset kodit lienee ihan sallittuja, ehkä jopa toivottujakin! :) Yleensä näissä vähemmän rahaa käytetyissä sisustuksissa on inspiroiduttu, luotu jotain omaa ja erilaista, joten niistä yleensä saa helpommin ehkä jotain ideoitakin! :) Tästä syystä itsekin toivoisin sellaisia blogeja lisää! :)

   Poista
 4. Kyllä, kotia kehiin vaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jehee Ansku <3 Ehkä nyt uskallankin :)

   Poista
 5. Jos blogeista halutaan aitoutta, niin silloin kai toivottavaa olisi, että sisustusblogeissakin on kuvia ihan tavallisista suomalaisista kodeista. Kuitenkin totuus on se, etteivät ne ihan tavalliset suomalaiset kodit ole todellakaan täynnä kalliita design huonekalua vaan on ikeaa, askoa ja iskua. Mielestäni erityisesti kuvaaminen on tärkeä taito sisustusbloggaajalle; hyvä kuvaaja tekee mille tahansa kodille ihmeitä. Eli kuvaile vaan, hyvä aloitus sinulla ainakin oli. Tervetluoa muuten vastavierailulle, oma blogini on sellainen wannabe sisustusblogi, jossa välillä rönsytään muihinkin aiheisiin, eikä designiakaan niin kamalan paljon meiltä löydy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kääk!!! Minulla oli jäänyt tämä kommentti välistä jotenki! :/ Anteeksi, että en aikaisemmin vastannut. :/

   Kiitos Kati kommentistasi <3


   Kyllä se taitaa totuus olla, harvallapa meistä koti on tupaten täynnä designiä. Ja ehkä se olisikin jo jopa vähän mautonta? Ja olet kyllä oikeassa, että hyvä kuvaaja tekee kodille ihmeitä. Se on niin totta! Kyllä kaunis asettelu, hyvä kuva ja vielä parempi rajaus tekee monesti ihmeitä ;) Toki realistiset kuvat on minusta toivottavia! :)

   Olenkin jo vieraillut useasti blogissasi, ja löytyypä se lukulistaltanikin jo valmiiksi! :)

   Poista
 6. Ehdottomasti koti kuvia :-) persoonallinen sisustus vaan kehiin ♡ kuulostaa oikein hyvältä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi<3 En tiedä siitä persoonallisuudesta, mutta meidän näköinen ainakin ;)

   Poista
 7. Ihania kuvia! Täällä kans yks "sisustusbloggaaja" joka päätti jo kauan sitten, että oma blogi on just sellanen oma juttu ja teen siitä itseni näköisen. Pääajatuksena oli kumminkin itselleni hyvin rakas harrastus sisustus, mutta aina vaan huomaan kirjoittelevani kaikesta muusta. Itse muuten ainakin tykkään siitä, että on olemassa erilaisia koteja ja kaikilla ei tarvi olla kaikkea samaa. Toisaalta taas samanlaiset jutut näyttävät hyvin erilaisilta eri kodeissa ja sekin on kivaa se. Ihanaa torstaita sinne ja toivotaan, että aurinko paistelee vielä monena päivänä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut<3 No minun mielestäni se on vain erityisen virkistävää lukea myös jostain muustakin välillä, ei sen tarvitse olla pelkkää sisustusta kokoajan. Ja jos se olisi, alkaisi aiheet loppua ennemmin tai myöhemmin.. Jos pelkästään omaa kotia kuvaisi ja kuvailisi siis! :)

   Ja kyllä, en missään nimessä haluakkaan antaa sitä kuvaa, että niissä samoissa jutuissa olisi jotain väärää tai en tykkäisi niistä. Juuri niin kuin sanoitkin, jokaisella on se oma tyylinsä sisustaa nämä tietyt jutut ja juuri noita kalliita design-juttuja on ihana lukea ja katsella ja niistä sitten samalla itsekin haaveilla. Ainoastaan halusinkin kuulla lukijoiden mielipiteen blogeista, joissa niitä sitten olekaan! :)

   Poista
 8. Eipä ole trendikästä meilläkään,itsetekemistä ja kierrättämistä kun suosin "henkeen ja vereen", ja koko ajan sisustusaiheisia postauksia tuunailujuttujen lisäksi kirjoittelen:) Minusta on sen kivempi mitä erilaisempia koteja blogeissa näkyy,ei niin että niissä kolmijalkaisissa vaneripöydissä mitään vikaa olisi mutta itse liputan enemmän persoonallisuuden kuin trendikkyyden puolesta.Sisustusjuttuja odotellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi <3 Olipa kiva kuulla myös sinun mielipiteesi tästä aiheesta ;) Itse olen myös itse tekemisen suuri fani ja en millään jaksa olla työntämättä itseäni kokoajan uusiin projekteihin. Se on vain niin virkistävää, kun itse jotakin hoksaa ja saa inspiksen. Ja superihanaa se on kun pääsee tekemään, ja on vielä lopputulokseen tyytyväinen! :)

   Ja kyllä, eihän niissä mitään vikaa ole. Kauniita pöytiähän ne kyllä tosissaan ovat! :)

   Poista
 9. Anti tulla vaan! Ehkä erotut sitten juuri sillä seikalla, että teillä ei ole niitä sisustusblogikliseitä ;) Mun mielestä koti on silloin kaunis, kun siinä asuvat viihtyvät ja tykkäävät :) Ja hei, ei meilläkään ole juuri noita mainitsemiasi tuotteita ja silti kirjoitan sisustusblogia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kaunista blogia kirjoitatkin, Iisa kuvasi ovat kyllä upeita! :) Ja näiden kommenttien perusteella ei niitä joka kodista löydykkään, joten erotunko. En tiedä? Mutta sen ainakin nyt tiedän, että sellaisen kodin kuvaaminen on ainakin todellakin tervetullutta:)

   Poista
 10. Reippaasti vain lisää sisustuskuvia. Ei meidänkään koti ole kuin sisustuslehdistä, mutta mielestäni se on kuitenkin kaunis, koska se on juuri meidän koti ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoititpa ihanasti, tuo viimeinen lause! <3 Oletpa oivaltanut juuri sen asian ytimen! Oma koti paras koti! Oli trendikäs tai ei. :)

   Poista
 11. Ensinnäkin niin hyvin kirjoitit aiheesta, aivan totta joka sana! Kuvia kodistanne odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikki kiitti! Vähän epäröin, pyysin miestänikin lukemaan ennen julkaisua.. Mietin kyllä pitkään ennen kuin painoin julkista-nappia! :) Mutta kyllä, odotas vain, kyllä niitä julkaistaan vielä kaikkien näiden kauniiden sanojen jälkeen! :)

   Poista
 12. Mun mielestä sulla on juuri oikea asenne. Tämähän on nimenomaan sinun blogisi ja koti on teidän koti. Ja teidännäköinenhän sen pitääkin olla :) Hyvä tunnelma ei välttämättä tule niistä trendituotteista (tai siis tuskin se niistä tuleekaan) ja mielestäni näistäkin kuvista välittyi hyvä tunnelma. Joten jatka vaan rohkeasti valitsemallasi tiellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei missään nimessä tule. Toki niillä trendituotteillakin voi toki sitä hyvää tunnelmaa luoda tai lisätä, jos ympärillä on sitä omaa ja ne ovat kuitenkin siellä omassa kotona. Ja joskushan vain yksinkertaisesti käy niin, että ihastuu superisti johonkin trendituotteeseen ja silloin ei kyllä enää edes mieti sitä tuotteen trendikkyyttä. Se vain sattuu olemaan niin oman näköinen! Kuitenkin ihminen on jossain määrin laumaeläin ja menee porukan perässä, ihastuu samoihin asoihin...

   Mutta kiitos oikein paljon Laura <3 Jatkan tällä tiellä, tästä eteen päin rohkeasti! :)

   Poista
 13. Esittele ihmeessä enemmän teidän kotia - sait innostumaan! Ei koti tarvitse trendijuttuja tai designesineitä ollakseen kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinä Anu sait minut innostumaan esittelemään!! Kiitos siitä <3

   Poista
 14. Ihania kuvia!! <3 Hyvä posti!

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia! Esittele vaan rohkeasti lisää teidän sisustusta. Ei sen esittelyyn tarvitse design-esineitä ja aallonharjalla olevia tuotteita. Jokainen koti on asujiensa näköinen. Itsekin niin muuttaisin omassa kodissani vaikka ja mitä, mutta silti uskallan napsauttaa kuvia näytille.
  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marru <3 Mukava kuulla! Ja alan kyllä pikku hiljaa ymmärtämään, että mietin asiaa aivan liikaa ja tein asiasta "ongelman" aivan turhaa. Eihän kaikki voi tosiaan olla aivan täydellisessä muodossa omia mieltymyksiä. Tai jos olisi, olisihan se melkoisen absurdi tilanne. Mahdoton, veikkaan minä! :) Ihanaa uutta viikkoa sinulle<3

   Poista
 16. Kiva postaus ja juuri näin! Sun koti Sun blogi Sun elämä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. S! Kyllä! Totta! Totta! Totta! Osui ja upposi! <3

   Poista
 17. Hyvä kirjoitus Jenni! Koti pitää ehdottomasti olla itselle mieluinen ja rakas, ei muille tehty! Blogin kanssa sama juttu. Jatka samaan malliin -täällä innokas lukijasi :)

  terkuin.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! <3 Ihana kuulla, että innokas! :)

   Ja lienee päätee melkein ihan millä vain elämän osa-alueella. Mitä ikinä tekeekään, pitäisi sen kai olla itselle mieluista ja rakasta. Toki jokaiselle meistä tulee vastaan asioita ja tehtäviä, jotka eivät niitä mieluisia oli, mutta niidenkin yli vain täytyy päästä. Ja sekin onnistuu vain tekemällä. Mutta ymmärtänet, mitä tarkoitan. Jos suinkin vain pystyt itse vaikuttamaan, etsitään mielummin se mieluisa vaihtoehto! :)

   Poista
 18. Wau! Löysin tieni tänne Katin kautta ja miten hyvä valokuvaaja oletkaan! Ihania kuvia ja ihana pikkuinen! <3
  Käyhän vierailulla myös minunkin blogissani ja osallistu samalla ihanan korun arvontaan!
  http://villejalupiineja.blogspot.fi/2014/09/arvonta.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei Marita! Ihanaa että löysit tänne, sitä suuri kiitos Katille<3 Ja kiitos oikein paljon! :) Ihan vasta alussa tämän valokuvauksen kanssa, siitä olenkin taas oikein innostunut blogin myötä. Välillä meinaa kiristää kun asetukset kamerassa vain ei asetu kohdalleen, mutta toisinaan sinnikäs yrittäminen onneksi palkitaan! :)

   Kävinkin kurkkaamassa blogiasi ja jäinkin heti ihan lukijaksi. Kiva blogi sinulla, ja koruarvonta oli kiva! :) Toivottavasti onnistaa :)

   Poista
 19. Ymmärrän hyvin ajatuksesi, ja samoja olen itsekin välillä miettinyt. Ja päätynyt siihen, että mitä enemmän blogeissakin on tarjontaa eri tyyleistä, sitä parempi :). Sisustukseen pitää todellakin laittaa sitä omaa persoonaa. Ja vaikeintahan on nimenomaan sisustaa tilaa, jonka pintamateriaaleihin ja tilaratkaisuihin ei ole päässyt vaikuttamaan, ja yrittää tehdä siitä oman näköinen. Olen useamman vuoden jo yrittänyt luoda sitä ominta tyyliä kotiin, jonka pintamateriaalit eivät ole kaikki niin mieluisia..ja kun siihen vielä yhdistää entisen kodin kalusteet, jotka poikkeavat tyyliltään uudesta kodista, niin johan on riittänyt pähkäilyä ;). Sinulla on kiva ja aito blogi, jatka vaan samaan malliin, ja rimakauhut veks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Kiitos Katja <3 Ihanasti kirjoitit. Ja itsekin kun näitä olen täällä pähkäillyt ja pohtinut ja välillä jopa vähän meuhkannut, että kun olisi päässyt itse vaikuttamaan, on mieheni minua lohduttanut, että emme asuisi varmaan vieläkään täällä kun miettisit laattaratkaisuja. Ja toisekseen, että emme varmaan saisi tätä myytyä koskaan eteenpäinkään (jos sellainen tilanne tulee), kun ratkaisut voisivat olla taas sitten liian persoonallisia! :) Hyviä pointteja ;) Ja kyllähän tästäkin loppu peleissä on kiva koti saatu, ja materiaalit ovat oikeastaan todella ajan tasalla, minun makuni on vain jossain ihan muualla :D Ja oikeastaan onkin aika ironista, koska oikeasti itse olen nämä materiaalit suunnittelut. Tosin en todellakaan itselleni, vaan myyntiin - ja silloinhan ne ovat juuri sellaiset, että ne kohtaisivat mahdollisiman monen maun kanssa.

   Mutta oikein ihanaa tulevaaa viikkoa sinulla Katja, kovin kauniisti tosiaan kirjoitit<3

   Poista
 20. Tämä olikin hyvä kirjoitus! Ilman muuta sisustusjuttuja. Mutta ymmärrän huolesi, ihan samaa olen miettinyt minäkin. Meillä on ihan tavallinen koti ja en tykkää hankkia koko ajan jotain uutta. Oikeastaan vastustan sellaista yletöntä kuluttamista, minkä vuoksi aluksi mietin onko mitään järkeä kirjoittaa blogia, kun välillä tuntuu, että kaikissa vaan esitellään mitä uutta on hankkinut.. Mutta yhtäkaikki uskon että blogistasi tulee yksi lemppareistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Saman lailla täällä mietityttää tuo kulutus. Olen ollut ennen ihan älytön kuluttaja, esimerkiksi vaatteiden kohdalla. Mutta pikkuhiljaa olen kääntynyt miettimään hankintojani pitempään ja vähentämään ostamista. Ja ostamaan pitkäikäisempiä tuotteita! Kotiini en olekaan aikoihin ostanut mitään uutta... Mutta kyllä sitä blogia voi ilman hankitojakin pitää, sinulla on aivan ihana blogi! :)

   Ja että oikein lemppareista, voi että! Olen niin otettu! ;) Kiitos kauniista sanoistasi!!

   Poista
 21. Iliman muuta kotiakin tänne :)

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annika!

   Ehkä nyt tosiaan uskallankin! :)

   Poista
 22. Hei, ilman muuta kotijuttuja! Nehän koskettaa kaikkia ja eiköhän suurin osa kodeista ole ihan juuri tavallisia koteja.:) Hienot kuvat olet napannut ja verhoa raottanut...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Taina! :)

   Kyllä Taina taidankin tosiaan kotijuttuja laittaa tästedes enemmänkin! :) Ja kylläpä se niin taitaa olla, tavallisten ihmisten tavallisia koteja. :)

   Poista
 23. Ilman muuta kirjoittele kotijuttuja, minä ainakin luen niitä mielelläni. Ja nyt unohdat trendit. Minusta on ainakin ihana lukea juttuja erilaisista kodeista, omalla tyylillä tehdyistä. Sitä helposti sortuu esittelemään mitä on milloinkin ostanut. Se on vaan jokin tapa kirjoitella, minullekin... tunnustan. Ei niin tarvi tehdä ja sinun koti on sinun koti <3 ja me saamme siitä nauttia <3 Olen itsekin monesti miettinyt riittääkö oma koti tällaisena, mutta uskon monen miettivän samaa... Välillä tuntuu, että pitäisi olla hankkimassa samoja juttuja kuin muilla on. Mutta ei tarvitse. Saa hankkia mitä haluaa tai olla hankkimatta :) Tulisi aika tylsää jos kaikilla olisi aivan saman näköistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeii, ei minä sitä että niistä ei saisi kirjoitella! :) Jos joskus meidän taloon päätyyn yhtään designii, on varma, että siitä kirjoittelen. Ehkä montakin kertaa;) Uskon itsekin, että moni miettii samaa. Kuitenkin kun availet suosituimpia sisustusblogeja, löydät sieltä niin upeita tuotteita, mutta itsekin kun kuitenkin liputan enemmän kokonaisuudeen perään, ei sen väliä mitä sieltä löytyy kunhan se on kaunista ja viihtyisää ;) Tulisi ihan supertylsää jos jokainen koti olisi samanlainen, mutta onneksi trendeistä huolimatta meillä jokaisella on kuitenkin ne omat tyylimme! :)

   Poista
 24. Hei niin hyvin kirjoitettu! Monet kerrat oon meinannu kirjotella vähän samasta asiasta mutta en oo saanu ajatuksia puettua tekstiksi. Mulla menis ainakin maku bloggaamisesta alta aikayksikön jos alkaisin tehdä postauksia vain "miellyttääkseni" lukijoita. Tai hankkisin jotain tavaroita kotiimme blogia ajatellen, esitelläkseni niitä siellä. Minä hankin mitä haluan, ja saatan jakaa sen blogissa jota kirjoitan omaksi iloksi milloin ja miten haluan. Monista tuotteista joihin olen ihastunut, on hyvin nopeasti kadonnut hohto ja mielenkiinto, kun niitä tulee "joka" blogissa vastaan tai niitä muuten vaan hehkutetaan joka oksalla. Meillä ei todellakaan ole tällä hetkellä sellainen asunto joka sopii näiden monien hienompien sisustusblogien joukkoon, mutta mitä väliä? Mikä on se bloggaamisen perimmäinen tarkoitus, ehkä siitäkin jokainen ajattelee eri tavalla mutta minä tykkään lukea sellaisia blogeja joista hyvällä tavalla näkyy se ettei kirjoittaja elä blogatakseen eikä bloggaa elääkseen. Vaan elää, ja jakaa pieniä murusia siitä blogissaan. Sun blogi on yks mun ehdottomista lemppareista :) Tulipa niin sekava kommentti mutta toivottavasti jotain tolkkua saat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sara ♥ Ei ollenkaan sekava kommentti, oikein hyvin sain tolkkua ja aivan järkisanoja kaikki!! Hyvinkin voisit siis kirjoittaa aiheesta nimittäin niin monta hyvää pointtia oli kommentissasi. Tämähän se on omaakin mieltä kaihertanut. Kuitenkin kun olemme vielä tosissaan melkoisen nuoria, että emme millään olisi voineet kotiimme niin panostaa. Lisäksi tilaakaan ei kahdella niin hirveästi vielä ole. Ja kun ensimmäisessä yhteisessä vielä ollaan. Sitten blogeista löytyy pitkälle elämässä kerenneitä, "unelma-asuntojensa" laittajia. Välillä tuntuu, että jää jalkoihin. Mutta sitten taas niin kuin kirjoitinkin, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Siitä se blogini ydin tulee. Blogia kirjoitetaan jakamisen ilosta, ja parhaimmat kiksit meillä tulee ainakin itse tehdystä/ itse hoksatuista jutuista. Aivan ihana kommentti Sara ♥

   Poista
 25. Minusta blogien ihanuus on juuri se kirjo ja erilaisuus! Mainoslehdet ja valitettavasti monesti sisustuslehdetkin ovat täynnä juuri niitä trendituotteita; ihanaa, kun ja jos blogeissa on jotain erilaista! Oli hienoa löytää upea blogisi; ja pidä oma linjasi, sillä se on juuri se rikkaus, jota lukijat täältä etsivätkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista sinn ♥ Niin minäkin ajattelen. Itselläni ainakin pysyy mielenkiinto yllä juuri persoonallisten blogien kohdalla, taas esimerkiksi pelkkiä hankintoja esitteleviä blogeja en tahdo jaksaa seurata kovin pitkään... Ihana kommentti, kiitos oikein paljon! Ja oikein ihanaa syksyä sinulle ♥

   Poista
 26. Olipa hyvä kirjotus! Minä en hanki kyllä mittään ilman , että oikeesti jostain tykkään tosissaan. Enkä jaksa lukea blogeja, joissa ei koskaan mitään tehdä ite tai halvemmin vaan aina vouhkataan uusista ostoista. Kauheeta ois jos aina pitäs aatella, mistä voi postata. Minä kait postaan mistä mieli tekee sen kummemmin aattelematta :D Mutta ymmärrän kyllä tuon pointin. Ja onkait se niinki, että mitä paljon näkee niin alkaako se vähän salaa käydä itellekki mieluisammaksi? Mene ja tiiä. Mutta respectiä niille blogeille, jotka uskaltavat olla erilaisia ilman pinnalla olevaa designia!

  VastaaPoista
 27. Voi kiitos Jenna ihanasta kommentistasi <3

  Juuri noin se pitääkin, kirjoittaa just siitä mistä tykkää ja laittaa kotinsa juuri sellaiseksi kuin tykkää. Jos design ei mielytä, se ei mielytä. Joskus taas varallisuuspuoli voi ottaa vastaan... Mutta kodista voi tehdä kyllä kauniin ilman mitään trendi- tai designtuotteita!

  Ja onhan se toki totta, että blogeissa kun tietyt tuotteet tuppaa esiintyvän tiettyinä aikoina tosi paljon - inhokista voikin tulla suosikki. Silmä kun vain tottuu! :)

  Kylläpä ne minunkin lukulistan suosikkiblogit pohjautuvat ihan erilaisiin asioihin kuin trendiin ja designiin. Tärkeintä minusta on soljuva teksti, kauniit kuvat, mielenkiintoiset postaukset - persoonallisuus, itse keksityt DIY:t jne... :)

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡