18. syyskuuta 2014

TAKAPIHAN TARINA


Nyt ollaan oikeasti meidän takapihalla. Aikaisemmin ollaan kurkittu aika sneak peek meiningeillä, mutta nyt (hui!) rohkaistuin näyttämään ihan realistista kuvaa meidän kesäparatiisista. Kesäparatiisi alkaa olla aika syksyisessä tunnelmassa. Kasveja on karsittu raa'alla kädellä, tekstiilejä vähennetty. Itkettää jo ajatuskin, että kohta joudun kantamaan loputkin varastoon ja vielä pitää niitä siellä monen kuukauden ajan. Vetääpä mielen synkäksi, syksy on jo niin pitkällä. Syntymäpäivälahjaksi saadut Ikean kasvihuoneet ovat jo vaihtunut kodiksi kynttilöille, ensimmäiset pakkasyöt on jo ihan nenän edessä. Liekkö jo käyneet täällä? Mutta sitten toisaalta taas on kyllä ihanaa, kun aikaisin illalla alkaa jo näillä korkeuksilla hämärtymään ja nuo reilulla kädellä laitetut (aurinkokennolla toimivat) valaisimet syttyvät. Ja saa sytyttää kynttilät lyhtyihin ja noihin roikkuviin tuikkukuppeihin. Sitten saakin istahtaa kiikkuun ja ottaa miehen kanssa lempeän romanttiset kyydit, hehee...

Ja hei tässä on muuten oiva esimerkki lähes nolla-budjetin terassista. Eikä näytä edes tyhjältä? Rottinkiset kalusteet ovat äidin ensimmäiset omat kalusteet, kiikku valmistettu itse (siitä lisää TÄÄLLÄ), kaikki lyhdyt ovat häälahjaksi saatuja, betonikynttiläjalat ovat itse valmistettuja myöskin (niistä lisää TÄÄLLÄ), kennovalaisimet ovat jääneet meidän häistä. Ja myös tyynyt kiikkuun ja isompi istuintyyny on itse valmistettu (niistä lisää TÄÄLLÄ). Ainoastaan tietty grilli, matot, taljat, kasvit ja ruukut (nekin kerran jo uuden elämän saaneet, siitä TÄÄLLÄ) ovat ostettu terassille uutena. Tähän terassiin ei ole euroja pilattu, ja tyyli on ollut vapaa. Turhat kriteerit ja rajat sisustamiseen on unohdettu, annettu mennä. Mitäs pidätte?

PS. Onko kenelläkään muulla ollut ongelmia tasailla tekstiä molempiin reunoihin Bloggerissa? Oikealle, vasemmalle ja keskelle kyllä onnistuu, mutta molempiin reunoihin tasauksen saamikseksi tarvitaan vähintään tunnin taistelu nykyään. Nytkin tämä on vähän vinksin vonksin, ensimmäinen kappale jostain syystä kapeampi. Ei mitään toivoa... Auttakaa!

26 kommenttia:

 1. Kylläpä on kiva takapiha ja terassi. Viihtyyhän siellä kuka vaan.
  -LeaStiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LeaStiina! :) Me ainakin viihdytään :)

   Poista
 2. Ihana terassi! :)

  Mulla ei oo ollut tekstiongelmaa ja ainakin puhelimella selatessa tämä tekstisi näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :)

   No kiva kuulla, että näyttää. Minulla on ollut kyllä ihan kamalia taistoja, eikä toistaseksi ole vielä helpottanut yhtään.. Jospa se tästä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jossu, kiitoksia<3 Ja kyllä, lempparispotti terassilta ehdottomasti ;)

   Poista
 4. Kaunis piha ja ai niin ihana keinu, itse olen tuollaisesta haaveillut ja postaillutkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kati! :) Ja hei, tuo on aika iisi valmistaa, kannattaa miettiä itse tekemistä ;)

   Poista
 5. Ihastuttava terassi ja niin suloinen kiikkuidea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ihana kuulla :) Kiikkuidea oli yksi haave pitkään, ja onneksi sen valmistaminen olikin noinkin helppoa <3

   Poista
 6. On kyllä niin kaunis piha ja tuota keinua jaksan niin ihastella!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura kiitos kauniista sanoista <3 Kohta alkaa vain olla jo liian kylmä keinumiseen :/:/ Pitää nauttia vielä :)

   Poista
 7. Ihana pihanen ja aivan ihastuttava keinu! Minusta on juuri parasta ideat, toteutus ja yhdistely, ei ne isot eurot. Kun on vähemmän rahaa käytettävissä, alkaa luovuuskin kukkia :) Terassinne ja takapihanne on kodikas ja kutsuva, kiitos kun päästit meidät vierailulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei siellä <3 Kiitos ihanasta kommentista! :) Ja kyllähän se juuri näin on, kun rahaa ei ole käytössä on pakkokin luovuuden alkaa kukkia, jotta jotain saakin ;)

   Poista
 8. Ihan mielettömän upea piha!

  VastaaPoista
 9. Tykkään, tykkään ihan huipusti tästä :) Kodikas! Meillä on terassi vasta valmistunut joten kaikki se "sisustaminen" jää kyllä ensi kesään. En kylläkään tiedä miten meidän avoterassin voi edes millään kankailla saati kivoilla tyynyillä sisustaa, kun joutuu varmaan joka päivä ne sieltä talteen viemään? Jos vaikka sataa? Linnut kakkii? Naapurin kissa käy pissillä? Matot homehtuu?

  Kärsin.

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos Sirpa! :) Ja sulla onkin sitten ihana suunnittelu ensi kesänä terassin kanssa :) Ei ota liikaa ressiä niin se onkin aivan hauskaa :) Meillä on niin pitkälle ulottuvat valokatteet, että terassi jää todella hyvin suojaan ja vesi ei pääse terassille oikeastaan ollenkaan. Varsinkaan noille sivuille missä tekstiilini ovat :) Ja kannattaa tutustua materiaaleihin, löytyy kuitenkin aika hyvin valoa ja vettä sietäviä kankaita ja mattoja :) Ja vaikka linnut kakkisi tai naapurin katti pissisi, voihan nuo aina pestä :) Toivotaan vaan, että jostain muusta syystä niitä pestäisiin sitten :)

   Elä kärsi ;)

   Poista
 10. Ihana piha ja kaunis tuo valoseinä ja keinu. :) Löysin kivan blogisi erään toisen blogin kautta, taidanpa vierailla toistekin! Tervetuloa vastavierailulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, mukava kuulla! :) Ja ihana kun löysit tänne, ihan huippu juttu! Ja tervetuloa toistekin <3 Kävinkin kurkkimassa blogiisi ;)

   Poista
 11. Viihtyisä, tosi ihana! Mulla kans ongelmia välillä, en tiedä miten saa pois.. Varsinkin jos leikkaa ja liittää tekstiä, tai jatkaa aiempaa luonnosta niin saattaa tulla tuota häikkää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos Katri! :) Joo tuon on kyllä ihan kamala ongelma :/ Ilman leikkaamista ja liittämistäkin... Nyt on onneksi vähän helpottanut, mutta edelleen välillä niin tuskaista kyllä :/

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡