23. syyskuuta 2014

VAELTAMASSA
Menin mainitsemaan viime postin yhteydessä rinkan pakkailuista. Se poikikin useampia pyyntöjä nähdä viikonlopun tunnelmia. Tässäpä sitä tulee ja monen sanan kera. Kameraahan ei tietysti ollut mukana, kun jokainen kannettava vesidesikin piti laskea tarkasti. Tyydytään siis puhelinkuviin! Tarinahan alkoi kun starttasimme lauantai-aamuna auton lastillisenaan viisi naista. Plus tietenkin epämääräinen määrä kaikenlaista eräromua ja tarkoin pakatut rinkat. Useimmaille meistä tämä oli ensimmäinen vaellusreissu, joten valitsimme yhdessä reitin huomioiden sen pituuden ja maaston. Valintaan yksi suuresti vaikuttava tekijä oli myös automatka, koska olimme varanneet aikaa vain kaksi päivää. Paremmin emme olisi voineet valita. Päädyimme siis Paljakan hiihtokeskukseen, josta lähti 20 kilometrin Paljakanpolku-kierros. Kierros on täydellinen valinta ensimmäiselle patikointireissuille. Vaeltaessamme kohtasimme heti niin monenlaista maastoa. Oli kivikkoa, metsää, suota, polkua, kinttupolkua, leveämpää tietä, kaatuneita puita poluilla, portaita, pitkospuita ja ennen kaikkea myös sopivasti nousua ja laskua. Nousuja oli muutama tiukempikin, joten vaeltamisesta saa myös vallan realistisen kuvan. Ei se pelkkää tasaista taapertamista ole Lapissakaan.

Paljakkaan saavuimme vasta iltapäivällä neljältä ja ensimmäiselle päivälle oli kävelyä kahdeksan kilometriä. Saimmekin juuri sopivasti teltat pystytettyä, nuotion sytytettyä ja ruokatarpeet esille kun alkoikin jo hämärtämään. Paljakan porukalle voi antaa täydet sata pistettä leiripaikan kunnosta! Olimme täydellisen yllättyneitä löydettyämme uudehkon kodan nuotiopaikkoineen, huussin ja valtavan näköalatornin mahtavalla näköalalla keskeltä metsää. Leiripaikka oli todella siisti ja hyvin kunnossa pidetty. Myöskin itse polku oli todella hyvin merkitty, lukuunottamatta puolentoista kilometrin pätkää, jossa oli tehty vasta hakkuita. Jos Paljakan nettisivuilta löytyi ehkä hiukan huonohkosti tietoa, korvasi nämä kyllä täydellisesti epätietoisuutemme.

Teltassa minulle maistui uni paremmin kuin olisi voinut toivoakaan. 12 tunnin yöunien ja nuotilla valmistetun aamupalan jälkeen oli mukava jatkaa vaeltamista. Seuraavalle päivälle jäi kävelyä loput 12 kilometriä. Välillä pysähdyttiin ruoan tekoon ja jatkettiin uskomattoman upeilla näköaloilla sisältävää kierrosta. Meillä oli onni myös sateiden suhteen, viimeiset kolme kilometria tuli vettä niskaan täydellä teholla, mutta autossa odottavat vaihtovaatteet pelastivat. Sade ei haitannut meistä ketään! Trangialla ja nuotiolla ruoan teko, itse vaeltaminen, veden ja ruoan määrä kannettavana, reitti ja ihan kaikki meni meillä täydellisesti nappiin. Lisäksi reissumme ajankohta oli ihan täydellinen valinta ruskan suhteen! Väriloisto oli melko käsittämätön. Jos jollain on kysyttävää, voin erityisen mielelläni kertoa enemmänkin - olet itse ihan super innostunut aiheesta! Tässä vaiheessa ei voi kuin kiittää kaikkia mukana olleita ja reitin ylläpitäjiä. Viikonloppu oli aikas todella perfectoo ja mieli on todella virkistynyt pienestä urheiluista ja runsaasta ulkoilmasta.

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja värejä ! <3

  VastaaPoista
 2. Wau mitä ruskakuvia. On varmasti ollut vielä upeampaa livenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa!! Oli kyllä niin herkkua silmälle koko reissu ♥♥

   Poista
 3. Voi mitkä maisemat ja ihanat kuvat! Teillä on tainnut olla oikein kunnon akkujenlatausretki. Näyttää ja kuulostaa mahtavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain!!! Oli kyllä niin upea reissu. Ja tulin kyllä niin virkistyneenä takaisin... Vaikka kyllä pelkäisin, että vain entistä väsyneempänä... Mutta kaikki meni niin loistavasti :)

   Poista
 4. Ihania kuvia värikkäästä ruskasta <3
  Ikävä vaeltamista -partio aikoina se oli tosi mukavaa. Tosin nyt voisi tehdä sitä koko perheen voimin.
  Aurinkoista päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suosittelen kyllä koko perheenkin vaellusretkiä! :) IHan vain vaikka päiväreissuja :)

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡