28. marraskuuta 2014

KÖPIKSEN VINKKEJÄ
Nyt on aika "virallisen" Köpis-postauksen. Olimme Kööpenhaminassa työreissulla, joten en ollut suunnitellut juurikaan valmiiksi tekemisiäni tai nähtäviä paikkoja siellä. Aikaa kuitenkin jäi hiukan ylimääräistä ja muutaman vinkin voisin nyt heittää. Ammatillisessa mielessä kävimme Vesterportin (liekö alueen nimi, ainakin tämän niminen asema lähellä - jos joku paremmin Köpiksen tunteva osaisi auttaa) alueella kiertämässä useita liikkeitä, ja sinne voisinkin ohjata kaikki designistä ja sisustuksesta kiinnostuneet. Paljon upeita desgin-liikkeitä, sisustusliikkeitä ja keittiöliikkeitä. Ja upeita ovat liikkeiden näytteilepanot! On meillä täällä vielä paljon opittavaa...Kuvat ovat sanotaankon, melko pyöräpainoitteisia. Se onkin asia, mikä jäi Köpiksestä melkein päälimmäisenä mieleen, pyöräkulttuuri. Haaveilenkin jo ensi kesälle reissua mieheni kanssa Köpikseen. Voisimme vuokrata pyörät ja tutustua kunnolla paikan menoon!Keskustasta löytyy myös tietysti paljon design-tarjontaa ja vaateliikkeitä. Keskustassa on myös nyt joulun alla muutama kiehtovan näköinen ja symppaattinen joulutori. Keskustasta kannattaa poiketa myös Nyhavniin, joka on ihan mielettömän kaunis paikka. Nyhavnista on tulossa myös oma postauksensa myöhemmin!Ja loppuun vielä muutama huonolaatuinen puhelinkuva. Kävimme tutustumassa Blå Planetiin - "akvaarioon", joka on erinomainen paikka erityisesti jos olet Köpiksessä lasten kanssa. Mutta siellä riittää kyllä ihmeteltävää aikuisillekin. Voi sitä värien vilinää niissä altaissa. Ja sinne oli rakennettu myös tällainen trooppinen osasto, josta toiseksi viimeinen kuva. Mitä valtavia perhosia siellä liiteli, niin kaunista. Oli kyllä hienosti rakennettu mesta, suosittelen. Lisäksi sieltä löytyi myös alla olevasta kuvasta näkyvä ravintola, jossa oli kyllä tanskalainen suunnittelu kohdillaan. Aivan todella kaunis sisustus! Ja ruoat tarjoiltiin isolta mustilta levyiltä... Kaikki oli mietitty kohdilleen!

Ravintolavinkiksi voisin ehdottomasti suositella A Hereford Beefstouwia. Paikka sijaitsee suoraan tivolin vieressä, joten oli illalisaikaan todella viihtyisä paikka. Tivolin kauniit jouluvalot ja valaistukset näkyivät kauniisti ravintolaan. Erinomainen pihvi/liharavintola! Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että itse söin pelkästään kasvisruokia, mutta todella toimivia olivat nekin ja vaihtoehtoja löytyi myös siellä puolella! Kanssamatkustajat tosin kehuivat pihvit ihan maasta taivaisiin. Ravintolassa oli muuten hauska tilaamistapa; nimi,  lihan kypsyysasteet, lisukkeet, alkuruoat ja jälkiruoat jne. merkittiin  pienillä, sievillä lyijykynillä pöydässä odottaviin lappusiin, jotka tarjoilijat tulivat noutamaan, Ei siis ihan överi fiini paikka.

Tällainen oli minun Köpiksen reissuni, toivottavasti joku sinne matkaavista hyötysi näistä vinkeistä jotain. Sinne reissaavia näin joulun alla tuntuu ainakin olevan! :)


///More pictures from my trip to Copenhagen, Denmark.

10 kommenttia:

 1. Voi että näitä sun kuvias <3 <3 aivan superhienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitämitämitä!! <3 voi kiitos Johanna, olenpas kuule nyt niin otettu :)

   Poista
 2. En ole menossa Köpikseen, mutta nämä kuvat nähtyäni haluaisin mennä. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) ehdottomasti kannattaa joskus käydä siellä, ihana paikka :)

   Poista
 3. Voi kun tuli ikävä Köpikseen! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa, sinne tulee kyllä varmasti helposti ikävä!! :) Kiitti Nonna :)

   Poista
 4. Ihania kuvia ja Köpis kuuluu ehdottomasti meikeläisen reissulistalle - pakko päästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuului pitkään myös omalle reissulistalle... Niin monet kerrat on välilaskettu sinne ja joskus jopa läpi ajettu, mutta koskaan aikaisemmin en siellä virallisesti ollut käyny, onneksi pääsin nyt! :)

   Poista
 5. Köpikseen haluan kyllä minäkin ehdottomasti uudestaan! Muutama vuosi sitten kävimme opintoretkellä siellä kuntoutuksen opintojakson puitteissa ja tutustuimme mm. Christianiaan (siellä huumeidenkäyttö on sallittua) sekä juutalaismuseoon. Kelit olivat surkeat, mutta todella hyvä mielikuva jäi Kööpenhaminasta ja ihmisistä siellä! Seuraavaksi haluaisinkin aikuisten loman Köpikseen, ei siis opiskelijahintaista motellia tai säilykeruokia :D

  VastaaPoista
 6. Joo aikuisten loma kuulostaa hyvältä! :) Huumeitä näky ihan kyllä katukuvassakin, sätkämuodossa, tosi paljon... Olin aika yllättynyt! :/ Mutta kyllä nuo maisemat ja iloiset tanskalaiset olivat kyllä ihania, ehdottomasti kesälomareissulle kyllä täytyy itsekin päästä! Ja nyt minä taas voisin vaihtaa työmatkan kahden keskiselle matkalle miehen kanssa!! :) <3

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡