16. helmikuuta 2015

SUURIA TUNTEITA


Kukkuu, minä täällä. Blogi on vähän levähtänyt, niin on tämä taapertajakin. Flunssan heitti niskaan ja kovin kovan sellaisen. Monta kertaa tulin ja aloitin, sanoja peräkkäin yritin. Mutta kun ei vain lähtenyt, siirryin suosiolla takaisin punkan pohjalle. Kroppa ja pää oli totisesti levon tarpeessa. Ja nyt taas terveenä, vihdoinkin.

Hiukan puolikuntoisena houstasin muutamalle ystävälleni pienet ystävänpäiväkemut. Kuvasaldo jäi laihaksi, kuvailin vain nämä - ja nämäkin seuraavana (ihanan aurinkoisena) päivänä. Ajatuksena oli ensin hakea muutama eukalyptuksen oksa kotia komistamaan, mutta kun  minulle myytiin ei oo:ta kukkakaupassa, täytyi minuutissa kehitellä plan B. Ja otin nipun harsokukkaa ja muutaman peikonlehden. Ja aika mukavasti niilläkin somistaa. Herkkää ja kaunista.

Herkkää ja kaunista, sitä se on joskus ystävyyskin. Perukseltaanhan puhutaan vain kahden ihmisen välisestä suhteesta, jossa jutun taso on mennyt jo syvemmälle kuin paikallissää. Mutta sitten taas siinä on kuitenkin niin monta kerrosta. Kantava ystävyyssuhde vaatii rehellisyyttä ja luottamusta. Se on perusta, jolle yhdessä rakentaa. Lisäksi tarvitaan empatiaa ja sitä sympatiaa. Minkälainen ystävyysuhde on ilman myötämielista vastavuoroisuutta tai molemminpuolista ymmärrystä? Sitä täytyy saada olla oma tyhmä itsensä ja pystyä olla pelotta tulla tuomituksi. Koko tunneskaala saa loistaa toimivassa suhteessa, mahdollisuus tunteiden ilmaisuun; itkuun, iloon, onneen ja raivoon. Ja ai niin, ystävän kanssahan kuuluu olla hauskaa. Hulvatonta ja lystikästä; toisen seuraustahan kuuluu nauttia.

Siis mikä levoton määrä asioita, mitä ystävyydeltä voi periaattessa vaikkapa odottaa. Mutta miten ihanan luontevasti se vain sitten sujuukin. Kuinka elämä on heittänyt minunkin polulle monta kultaista ihmistä, joiden kanssa todellakin tunnistan omistavani toimivan ystävyyssuhteen. Kuinka se lyhytkin kahvittelu voi johtaa viikkojen hyvään oloon, tunnet kuinka se ihminen sai positiivisen energian virtaamaan kehossasi. 

Koska yksinäisyys, sitä minä pelkään. Se oksettava yksin jäämisen tunne, miten se joskus ottaakin vallan. Ja pirskoaa hetkessä kaiken. Niitä hetkiä tai päiviä en toivo, en itselle, enkä myöskään sinulle. Siis vaalitaan niitä upeita ystävyyssuhteita mitä meillä on. Tehdään töitä, mutta ei turhaan. Joskus se vain lähde lentoon. Joskus sitä täytyy osata luovuttaa, päästää irti ja todeta, että ehkä annat ennemmän kuin saat. Kaikkien kanssa voi olla kaveri, mutta ystävyyteen tarvitaan paljon enemmän.

Ja kuinka ilettävää on välien poikki pistäminen. Miksi täytyy tehdä niin kamalia asioita? Mielestäni kukaan ihminen ei ole niin paha, että aivan täytyy heittäytyä hurjaksi ja katkaista välit. Tekemisissä ei tarvitse olla, mutta kyllä sitä päivää voi kadulla sanoa. Tai edes nyökätä. Eritoten jos tekemissä on saatettu olla jopa joskus hyvinkin tiivisti.

Ystävät ja ystävyys, ehkä yksi elämän kantavia voimia. Ystävyyttä verrataan, milloin ystävä on kuin villasukka, tähti kirkkain, parhaimmat rintaliivit, auttava aspiriini tai piristävä kaatosade. Niiin, olettehan te näitä kuulleet? Ja arvaan, että johonkin korttiin joskus jopa kirjoittaneetkin. Siis noita on lukematon määrä, vaan arvaanpa miksi. Ystävyys, se on läsnä kaikkialla. Erilaisia sanaparsia keksitään ja mitä nokkelimmin tavoin yritetään muistuttaa tärkeälle ihmiselle, että välitetään. Mutta kylläpä noin arvokas asia sen sata jos toisenkin värssyä ansaitsee.

Mutta niin on onnea kuulla vain myös, että olet tärkeä ja rakas. Ei siihen enempää vaadita, runoja rustattuja. Ja jos sitä kuulee myös helmikuun 14:sta sijasta myös vaikka marraskuussa. Sekös luo valon samontein tielle. 

Niin vain minäkin heräsin kovin myöhään tähän ystävyysteemaan. Mutta eikös vain tämänkin aihe ole kelpo vuoden minä päivänä tahansa? Ja niin iso kiitos jokaiselle ruudun takana olevalle ystävälle. Ei vain sanoja ole sitä kiitollisuuden tunnetta kuvaamaan. Jospa sanoisinkin vaikka, että ollaan ystäviä jookos, niin kuin ananas ja kookos! :D Hah! No ei vain, olette tärkeitä - super rakkaita. ♥

16 kommenttia:

 1. Ihania mietteitä ystävyydestä.
  Oikeinmukavaa alkanutta viikkoa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävyys on kyl aihe, josta voisi kirjoittaa monta lausetta vielä lisääkin <3

   Ihana uutta viikkoa myös sinulle Outi<3

   Poista
 2. aikas osuvia mietteitä! ystävyys on aarre <3

  VastaaPoista
 3. Ystävyys. Huoh. Tälläiselle erakkoluonteelle se on välillä hyvin haastavaa..pari hyvää ystävää kulkee vierellä ja se riittää. Toisilla on niin helppo vaalia useita ystävyyssuhteita ympärillään, saada monia kavereita, pitää yhteyttä ja olla " kaikkien " kaveri - itse lähes ahdistun ja tunnen olevani välillä tylsimys, kun en vaan saa aikaiseksi tutustua paremmin ihmisiin. Ehkä se johtuu siitä, että olen nuorempana yksin muuttanut pois kotoa,yksin lähtenyt opiskelemaan, yksin muuttanut ulkomaille ja tottunut olemaan yksin. Tottunut, että ihmiset ympärillä muuttuu ja häviää aika ajoin?

  Paranemisia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, tunnistan kyllä myös hiukan itseäni ajatuksissani.. Jollain ihmisillä on taito pitää useita kymmeniä syviä ystävyyssuheita yllä ja hoitaa niitä tasaisin väliajoin. Minä taas ehkä olen niitä laatu korvaa määrän-tyyppejä enemmänkin. Toki hyvänpäivän tuttuja ja ns. kavereita on tosi laajasti :) Jokainen tyylillään ja mikä itselleen sopii <3 Väkisin ei kannatte ja onkin paljon helpompaa jos on itselle rehellinen, minkä verran jaksaa ja pystyy. :) Ja psstt. sinun historiassa on tuttuja elementtejä, mäkin olen heittänyt kovin pienenä jo yksin repun selkään ja muuttamut yksin ulkomaille ;)

   Poista
 4. Huippu mietteitä, huippu tyypiltä <3 Kivaa viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristävä kommentti piristävältä tyypiltä <3 Oikein ihanaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista
 5. Tyhjentävä teksti! Niin kauniisti ja ajatuksella kirjoitettu! <3 Pitää lukea vielä toiseen kertaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Kristiina <3 Oot kyllä piristävä kommentoija <3 Kiitos

   Poista
 6. Kiva että olet jo parantunut, täällä vielä toipilaana ollaan :-) Kauniita totuuksia ystävyydestä ♡ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, pientä sievä räkäsyyttä ja voimattomuutta edelleen, mutta viime viikkoiseen verrattuna vallan hyvä olo :) Tsemppiä Minna sinullekin, paraneppa ni nähdään sit lauantaina :)

   Poista
 7. Ihania ajatuksia ja varsinkin tämä pisti miettimään: Ja kuinka ilettävää on välien poikki pistäminen. Miksi täytyy tehdä niin kamalia asioita? Mielestäni kukaan ihminen ei ole niin paha, että aivan täytyy heittäytyä hurjaksi ja katkaista välit. Tekemisissä ei tarvitse olla, mutta kyllä sitä päivää voi kadulla sanoa. Tai edes nyökätä. Eritoten jos tekemissä on saatettu olla jopa joskus hyvinkin tiivisti.

  Pisti miettimään!! Mutta jos ei ole yhteydessä eikä edes kadulla törmää, jotta voisi sanoa moi? Eikös se oli vähän välien poikki pistämistä? Mitä jos molemmilla osapuolillla on huono olo yhteydenpidosta? Ikäviä asioita, muttei aina niin yksiselitteisiä!!

  VastaaPoista
 8. Hei S ja kiitos <3 Ja tiiätkö ei tietenkään ole niin yksiselitteisiä. Eikä se mitä tarkoitin ehkä vastaa ihan tuota sinun esimerkkiä. Lähinnä tarkoitin tilannetta, joka yksinkertaistettuna olisi jotain: eka ystäviä, sit tapahtuu jotain, riidellään räikeästi ja jompikumpi(/molemmat) on niin vihainen, ettei voi sietää toista, ei voi olla missään tekemissä ja laittaa välit poikki. Eikä ikinä koskaan enää puhu toiselle, pyyhkii kokonaan elämästä, ei tunnista häntä..

  Minusta siis tällainen on kamalaa. Kyllä mielestäni vaikka mitään eteen tulisi, pitää koittaa pystyä asiat sopimaan ja saamaan ns. rauha sydämelle. Ja pystyy kulkemaan kaduilla ilman, että tarvitsee pelätä tietyn ihmisen kohtaamista. Ihmisiähän tässä vain ollaan.

  Kyllähän toki on tilanteita, että johonkin tiettyyn ihmiseen ei törmää missään ja eikä myöskään sit ole yhteydes. Ja molemmat tuntee huonoo oloo kun ei ole saanut soitettua tai muistettua, mutta tämä ei ole minusta välien poikki pistämistä. Tai ainakaan en tarkoita todellakaan tän tyylistä tilannetta kun puhun tuossa postauksessa välien poikki pistämisestä...

  VastaaPoista
 9. Ihana sinä <3
  Tosi hyvä teksti jälleen Jenni :)

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡