11. maaliskuuta 2015

RUTIINIT RIKKAAMMAKSI
Kävimme mieheni kanssa viime viikolla keskustelua arjesta ja sen rutiineista, joista ruokailu on hyvin vahvasti mukana päivittäin. Ehdimme yleensä joka päivä samaan illallispöytään ja viikonloppuisin olemme yleensä aina samassa ruokapöydässä aina aamupalasta iltapalaan. Me onnekkaat siis.Kuitenkin olemme olleet osanneet hyvin olla tekemättä niistä numeroa. Kunhan nyt syödään pois, että joudetaan kohti jotain tähdellisempää. Emme ole mitään nautiskelijoita. Tulimme siihen tulokseen, että kun puhutaan kotona ruokailemisesta - olemme suorittajia.
Ruoanlaitto pyritään suorittamaan mahdollisiman nopeasti, vaikka ruoan laatu pyritään pitämään hyvänä. Pöydän kattamiseen tai itse ruokailuhetkeen emme ole panostaneet juuri laisinkaan muuten kuin merkkipäivinä tai vieraille tarjottaessa. Parhaimilleen suoritamme syömisen sanomatta sanakaan, kumpikin omilla älylaiteillaan tai lehden ääressä. Mikä häpeä!

Totesimme yhteen ääneen, että tarvitsemme muutosta. Toki arki on arkea, eikä joka lautasen rinnalle kerkeä servettejä taittelemaan, mutta edes joskus. Niinpä otimmekin tämän asiaksi ja katoimme heti sunnuntaiaamuna kunnolla brunssipöydän. Saimme vielä sattumalta soiton ystäväpariskunnalta ja pyysimme heidätkin brunssille. Vietimmekin oikein ihanan ja pitkän kaavan mukaan sunnuntaibrunssin naistenpäivän kunniaksi.Tästä tehdään tapa. Jos ei joka viikkoista, niin edes kerran kuukaudessa. Olemme sen arvoisia, olemme sen ansainneet. Mites sinä ja teillä? Jaksatteko nähdä ns. arkiruokailun eteen vaivaa? Onko perinteinä esimerkiksi kattaa sunnuntaisin vähän nätimmin?

23 kommenttia:

 1. Arkisin panostetaan kyllä ruokaan, mutta ei aina ehditä kaikki samaan pöytään. Meillä sunnuntai kulkee nimellä perhepäivä ja silloin katetaan kauniista ja syödään yhdessä, silloin ei ole kiire kenelläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuulostaa siltä mihin vähintäänkin itse haluaisi, että edes sunnuntaina pysähdyttäisiin rauhassa syömään.. Ja melkein joka päivähän tässä on nytkin pysähdytty, mutta oppisi vielä nauttimaan niistä hetkistä oikein :)

   Poista
 2. Voi kun on nättiä! Ihana brunssi♡ Täällä ei oikee oo edes sunnuntaina ollut perinteitä, paitsi ruokaan kerkee enemmän panostettua mutta kuten sanoit kattaminen ja syöminen jäävät yleensä toissijaiseksi. Harmittaa jospa sitä itsekin sais innostusta! Arjen luksusta! Kovin näyttää tutulta kananmuna kuppi; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos muru <3 Joo kyllä se tavallaan vaatii sen, että siihen oikeasti haluaa ja jaksaa panostaa. Ei se nätti kattaus itsestään synny ;) Mutta todellakin arjen luksusta, tästä pyritään pitämään kiinni! :) Ja joo, löysin kaappeja siivotessa tuon kupin, olin jo ihan unohtanut, että oon joskus saanut sen. Tosi oiva kippo tuohon käyttöön ;)

   Poista
 3. Aivan ihanan ja herkullisen näköinen brunssi, nams. Pitäisi tosiaan itsekin ottaa ihan tavaksi kutsua vaikka kerran parissa kuussa ystäviä kylään!! Jotenkin aika vaan menee eikä muka ikinä ehdi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sitä on muka aina niin kiireinen eikä ehdi mitään. Mutta kun tosissaan sopii ja päättää järkätä, niin kummasti sitä aikaa alkaa sitten löytymään :) Kiitos S<3

   Poista
 4. Ihania ajatuksia, laittaa miettimään. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Ihana idea ja kattaus. Meilläkin on muuten noita Iittalan Sarjaton mukeja, tykkään niistä kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen pitkään haaveillut sarjattomista, nyt vihdoin sain niitä! Aivan ihania <3 Tykkään niin paljon

   Poista
 6. Sunnuntaina myöhäisempi aamiainen ja katettu päivällispöytä. Arkena sitten mennään suht suorittamalla :) Kaunis ja kiireetön kattaus, brunssi-idea todella kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpahan edes silloin sunnuntaina, kuulostaa tosi järkevältä ja normaalilta :) Jospa tuosta ideasta saataisiin pidettyä kiinni :)

   Poista
 7. Me käytiin samaa oivallusta tuossa joku vuosi sitten ja kyllä vaan parhaat jutut tulee ruokapöydässä. On kiva huomata kuinka meidän kolmevuotiaalle päikkypäivän jälkeen on ihan paras hetki kun koko perhe istuu pöydässä, ihan innolla aina on ruokaa laittamassa, kattamassa eikä mitenkään kiireile pois <3 Suosittelen! Toki viikonloppuina panostetummin, mutta arkena servetittä ja sen suuremmin kattamatta, kuitenkin hyvää ruokaa ja parasta seuraa!

  ps. laitoin Jenni sulle haastetta tuolla ilonin uusimman jutun yhteydessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa niin kivalta, ihana pikkuinen! Hänelle tuollaiset ovat niin tärkeitä asioita arjessa ♥

   Kiitos haasteesta!!! :) Sinänsä mielenkiintoinen tapaus, että en ole oikeastaan blogissani kertonut kotikuntaani ja toisekseen en osaa sanoa löytyisikö täältä mitään esiteltävää ;D Mutta pistetään mietintään ;)

   Poista
  2. Mietinkin haastetta laittaessa, että en varmaan edes tiedä miltä suunnalta kirjottelet ;) Päätin kuitenkin ottaa riskin :D Kyllä joka seudulta jotain mukavaa löytyy, jos ei muuta niin joku suloinen romunavetta lähimailta ja mannuilta. ;)

   Poista
 8. Houkuttelevannäköinen brunssipöytä.:) Yleensä meillä syödään arkisinkin saman pöydän ääressä, mutta viikonloppuisin sitten tykkään laittaa ajan kanssa ruokaa ja kattaa pöytää huolella. Brunssi on ollut jo pitkään mielessä, sillä edellisestä on ihan liian kauan aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! ;) Ihanaa kuulla, että ihmiset oikeasti laittavat ruokaa ja kattavat ajatuksella, siis viikonloppusin. Eipä sitä taida oikein kenelläkään olla arkena siihen aikaa... Tämä siis todellakin tarkoittaa sitä, että meidän täytyy ryhdistäytyä ;D

   Poista
 9. Ihastutta kattaus ja herkut. Viikolla meidän perhe syö arkisemmin, mutta puhelimia ei tuoda ruokapöytään. Viikonloppuna mies tekee herkkuruokia ja minä katan pöydän.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla Sanna! :) Huomasin juuri, että ehkä se ruokailuhetki on siksi niin hiljainen meillä, että kun se kuitenkin on ensimmäisiä asioita mitä arkisin töiden jälkeen toteutetaan ja jotenkin on ihana olla hetki hiljaa kun minun työ on niin sosiaalista :) Mene ja tiedä, mutta viikonloppusin tarvii ainakin petrata tosissaan :)

   Poista
 10. Voi kuinka kaunis, raikas ja kivan värikäs kattaus! Ja hei ihanaa kattaa kunnolla.. Sitä ei kyllä todellakaan tule arjessa tehtyä. Lauantai-ilta on meillä yleensä sellainen spesiaaliruoka, mutta siihenkään en aina kata kauniisti. Se olisi kyllä mukavaa. Ja olemme paljon puhuneet siitä, että pitäisi oppia tekemään ruokailusta rauhallinen ja mukava hetki, ja sitä auttaisi jos ruoanlaiton kanssa ei olisi niin kiire ja tulisi katettua pöytä rauhassa. Siis ilman kiirettä, ja sitä että pienemmällä on kauhea nälkä ja huuto.. Ja nyt hänen syöttämisensä on sellaista sirkusta että tuntuu että kukaan ei pysty rauhoittumaan ja keskittymään ruokaansa.. Odottelen parempia aikoja ja olen iloinen siitä että edes istumme samaan aikaan ruokapöydässä lähes joka päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se justiin onkin, aina niin kiire sinne tänne ja tuonne, että ei kerkeä rauhassa kattamaan saati keskitymmään ruoanlaittoon rauhassa. Ja meillä pienempien puolesta huutaa mahalaukut niin kovaa, että ruoka on tehtävä arjessa todella nopeasti ;)

   Mutta onneksi nämäkin on asioita, jotka voivat muuttua jos jaksaa vain tehdä sen eteen töitä! :)

   Poista
 11. Kaunis tavoite ja ihanat kuvat! <3 Heh, meillä on ruokapöytä ihan naurettavan vähällä käytöllä, ollaan taipuvaisia lastaamaan ruuat tarjottimelle ja herkuttelemaan sohvalla. x) Pitäisi kyllä opetella kattamaan pöytää itsellekin, ei vain silloin kun on kahvivieraita käymässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3 Ja hahaa, kuulosta niin tutulta :D Kylläpä sitä on sohvalla taittu jokunen ruoka meilläkin syödä :/ Ja taidetaan syödä tästä eteenpäinkin aina silloin tällöin iltaisin :) Mutta jospa sitä tosiaan saisi panostettua noina viikonloppuina sitten!!

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡