8. maaliskuuta 2015

SUOMALAINEN NAINENon sievä. Hänellä on säihkyvät siniset silmät ja kaunis vaalea tukka. Hän on hymyilevä, kaino ja luonnonläheinen. Tässä mielikuva, johon olen saanut usein törmätä ulkomailla asuessani ja matkustellessani. Olen murskannut mielikuvat siltä seisomalta, kotimaaksi on usein arveltu Keski-Eurooppaa. Turhan tumma ja liekö niin kainokaan. Miten sinä toveri siellä luonnehtisit tämän päivän suomalaisen naisen? Osuvaakon olisi sanoa määrätietoinen, kunnianhimoinen ja tomerakin... Löydätkö sellaisen sisältäsi, läheltäsi?  

Tämän päivän nainen on paljon muutakin kuin nätti ja hoitaa kodin ja/tai lapset. Hän opiskelee, työskentelee, pärjää. Hän kantaa kolikoita kotiin ja hoitaa oman osuutensa laskuista, lainoista ja jopa sijoituksista. Hän on vahva nainen, niin henkisesti kuin fyysisesti. Hän selviää työn ja arjen haasteista kunnialla. Hän selviää vähintään neljä kertaa viikossa salille. Ja entisajan kivan rytmikkäät aerobicit voidaan unohtaa. Tänä päivänä nainen tekee kyykyt, maastavedot, punnerukset ja leuan vedot Ja tyylillä lihakset kirjavista trikoista vilkkuen. Hän tipauttaa aamusmoothien sekaan chia-siemeniä ja syö päivälliseksi avokadoo lisukkeilla. Hänellä on aina muutama mukava pikku diy-projekti työn alla. Kodista löytyy sievässä rivissä Hay:t, Muutot, Stringit, Sectot, Ferm livingit, Saanat ja Ollit sekä muut designit. Hän kantaa upeasti yhdistettynä kirppislöydön, Gina Tricotia ja Calvin Kleinii/Ralph Laurenii sekä Adidasta/Nikee. Ja olkapäällä keikkuu tietysti Michael Kors. Enkä tarkoita itse isäntää.Hän on intohimoinen bloggaaja ja tägää insta-kuviinsa #happy #myhome #homemade #madebyme #fitness #healthylife #atthegym #diy #avocado #design. Hän on upea, sinnikäs,menestyksellinen. Hymyilee kuvissa ja on täynnä energiaa.
Hän saattaa olla kaikkea tuota ja toisella nimellä superihminen. Mutta, sieltä kaikkien takaa usein löytyykin niin kauniita sieluita. Siellä on kultaiset sydämet ja arvot kohdillaan. Tai siellä voi olla epävarma tai heikko ihminen. Tai siellä kohotetaan itsetuntuntoa vakavan sairauden tai vaikkapa eron jälkeen. Siellä voi olla mitä tahansa ja kuka tahansa.Sosiaalinen media ja trendit ovat välillä rieppovia ja tekevät tehtävänsä. Muistetaan, niin miehet ja naiset, että ilman chia-siemeniä tai String-hyllyjä me voidaan olla ihan superihmisiä! Me ei koskaan voida nähdä ruudun tai näytön taakse taikka kasvojen ja elämäntilanteiden taakse. Me ei voida koskaan tietää, mitä siellä todellisuudessa tapahtuu, hulppeista puitteista huolimatta.Toiset meistä ovat vain luotuja tiettyihin elämän tyyleihin ja pärjäävät yhdellä tai jopa usealla elämän osa-alueella todella näyttävästi. Jokainen meistä voi välittää mitä mielikuvaa tai ihan todellista elämään niin kuin itse haluaa. Jos joku täyttää kaikki aikaisemmin mainitut kliseet ja jakaa sitä (sosiaalisessa mediassa), suon sen hänelle. Ja uskon, että sieltä kaiken takaa voi löytyä todella upea ihminen, niin sisäisestikin kuin ulkoisesti. Meillä naisilla kun tuppaa olla vähän tapana spekuloida, analysoida, pohtia, vertailla. Ehkä joskus jopa tuntea kateutta tai katkeruutta. Meiltä löytyy yleensä melkoisen laaja tunneskaala, jota käytetään niin hyvässä kuin pahassa usein myös muista ihmisistä puhuttaessa. Mutta muistetaanhan, että meillä kaikilla on vain tämä yksi mahdollisuus tehdä elämästämme haluamamme. Jos jonkun elämäntavan tai -tyylin fanituksesi kääntyy joskus kateellisuuden puolelle, on aika herätä. Tehdä jotain. Sinä pystyt siihen. Elämä on valintoja, olethan siitä tietoinen.Yle uutisoi tänään tyttöjen kodista, joka herätti paljon ajatuksia. Näitä oletkin saanut jo monta riviä lukea. Otsikko "Kehu tyttöä, niin hänestä kasvaa onnellinen nainen" pakotti minut avamaan uutisen kokonaisuudessaan. Ja siihen minä tässä tekstissäni pyrin. Unohdetaan materiat, ulkonäkökysymykset ja elämäntavat. Meidän jokaisen sisällä löytyy se pieni tyttö, joka tarvitsee kehuja. Osa meistä tekee vielä matkaa onnelliseksi naiseksi vaikka iän puolesta jo nainen olisikin. Pidetään naiset yhtä ja ollaan onnellisia toverin viidestä pudotetuta kilosta tai uudesta sohvasta.

Ja tiedättekös, että meillä on asiat täällä aika hyvin? Meillä on mahdollisuus miettiä, että keskitynkö nyt kropan muokkaamisen vai designin metsästykseen. Vai molempiin. Tiedättehän, että on naisia, jotka miettivät mistä saisivat tänään lapsillensa ruokaa. Ja aiemmin tällä viikolla Brittiläinen talouslehti The Economist listasi tämän meidän kotimaan maailman parhaaksi maaksi työssäkäyvälle naiselle. Meillä naisen asemasta ja tasa-arvosta puhutaan paljon ja laajasti. Meillä täällä tehdään asioiden eteen töitä ja edetään. Meillä Suomessa on siis myös naisille loistavat lähtökohdat mahdollisuuksille. Miten me ne käytetään, päätetään se viisasti. Olen ylpeästi nainen, ja ennen kaikkea suomalainen nainen. Tägään usein itsekin #madebyme ja ostan pussillisen avokadoja. Unohdan silti itseni piiskaamisen tai naapurin kadehtimisen. Käytän aikani oman hyvinvoinnin edistämiseksi ja itselleni mieluisia asioita puuhaten. Nauran, itken ja iloitsen. Olen nainen. Olen tekijätyyppiä ja yleensä melkoinen aikaansaaja. Silti toisinaan on päiviä, että töiden jälkeen en jaksa muuta kuin kaatua sohvalle ja ihailla muiden upeita aikaansaannoksia, saavutuksia tai ostoksia Instagramista. Iltapesulla huomaan jäätävän finnin puhjenneen keskelle otsaa ja viisi minuutti myöhemmin ihailen ystäväni kaunista selfietä vielä juuri ennen nukahtamista sängyssä. Silti voin nukahtaa levollisena olematta kateellinen. Viereeni nukahtaa ihminen, jolle olen varmasti se upein nainen. Aina. Ja se on enemmän kuin riittävästi.
Ihanaa naistenpäivää kauniit siskot, äiti, anoppi, sukulaiset, ystävät ja jokainen saman sukupuolen omaava lukija. ♥ Olette kelpoja kokonaisuuksia, täydellisiä naisia.
19 kommenttia:

 1. Kylläpä oli hieno kirjoitus - komppaan ihan täysillä. Nämä kuvat siitä, millainen pitäisi olla, saattavat lannistaa - ainakin nuorempia. Ja kyllä ne välillä sen tekevät tällaisille vanhemmillekin ladyille;)
  Ihania olemme kaikki - me oman elämämme supersankarit - ilman niitä stringeja ja hayta. Mutta chia-siemeniä ostin;)
  Oikein hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin - me ollaan just täydellisiä juuri tällaisinä, kaikki ♥

   Ja minä uskon, että kaikkia ne kuvat ja mielikuvat siitä millainen pitäisi olla, aina välillä lannistaa. Mutta onneksi se on hetkellisestä :) Ja sitten pitääkin kurkata omaa elämää sivusta ja huomata, että ei minullakaan hullumin mene ;)

   Poista
 2. Tämä päivä oli kaikille naisille...ihan mahtavaa! Ihanaa olla nainen ❤

  VastaaPoista
 3. Hyvää naistenpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kirjoitus!!! ♥ Ja tuo super ihmisyys on niin mahtava illuusio! :D Tänään viimeksi huvitti kun kuvailin kattausta pöydällä, ja koko muu kämppä oli kuin räjähdyksen jäljiltä! :D Kuvat eivät nykypäivänä useinkaan kerro koko totuutta. Mutta on ihana aamulla ensimmäisenä uppoutua instan maailmaan, ihailla kuvia, iloita muiden mukana kauniista asioita ja kivoista tapahtumista. Se on tuonut paljon positiivisuutta, ainakin itselle. Ihanaa naistenpäivän iltaa!!! ♥ Ollaan me ihania!!! ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimen omaan, kuinka monesti sitä on itsekin syyllistynyt tuohon, että rajailee ne romut sivuille ;D Pahimmillaan siirtää romut vain viereiseen huoneeseen. Mutta sitähän se vain on :)

   Ja samaa mieltä instasta, sieltä saa kyllä niin käsittämättömän määrän inspiraatiota ja hyvää mieltä, että kyllä en osaisi olla enää ilman. Ja tietysti ihana seurata myös omien ystävien ja tuttujen elämää sitä kautti :)

   Mutta kiitos kaima ♥ Ihana kommentti ♥

   Poista
 5. Upea kirjoitus ja niin totta, pitäisi välillä muistaa asioiden toinenkin puoli. Oikein hyvää naistenpäivää sinä upea nainen ja aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Marika kiitos ♥ Ja kaikkea hyvää myös sinullekin tähän aurinkoiseen kevääseen :)

   Poista
 6. Ihana kirjoitus - ja täyttä asiaa ♥ Sä olet huikean lahjakas kirjoittaja ja muutenkin upea ihminen! Toivottavasti joskus voitaisiin tavata, minäkin kun parin tunnin päässä Oulusta asustelen ;) Iloista maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jossu!!!! ♥ Oletpa kultainen, voi kiitos!! Ja tiiätkö, tajusin vasta ihan vastikään, että oletkin vähän niinkuin lähiseudulta. Todellakin olisi niin kiva nähdä, toivottavasti saadaan siihen mahdollisuus :) Ihanaa tulevaa viikkoa myös sinulle :)

   Poista
 7. Hitsit, kun sä oot loistava kirjoittaja; sana niiiin hallussa♡ Ihana postaus ja niin hauskan realistisesti kirjoitettu♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Viivikin! ♥ Voi että, kiitos niiin paljon! Tiedätkö kun ei monesti sellainen ole, hirveällä lukihäiriöllä varustettuna. Ja oikein kirjoituskin teettää niin paljon töitä, eikä siltikään onnistu. Toivottavasti saa sisällöllä korvattua edes jossain määrin sen ;)

   Poista
  2. sellainen olo ole*..... Siellä heti minun lukihäiriölle tyypillinen kirjoitusvirhe, jää sanoja välistä ;)

   Poista
 8. voi mitä rivejä! ihanasti sanottu <3

  VastaaPoista
 9. Loistava!! Ihan kymppi+ tämä kirjoitus.. Osasit niin hyvin karrikoida näitä "hyvän elämän stereotypioita", blogikliseitä ja naisten asettamia "suorituspakkoja", mutta silti toit esiin senkin, että vaikka itse tekee samoja kliseitä, se ei tarkoita että pakonomaisesti suorittaisi tai yrittäisi saada elämänsä näyttämään joltain. Kiitos ajatuksistasi, yhdyn täysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katri ♥

   Ja hyvin tunnut sisältäneeni tekstin sisällön. Tai löytänyt siis sen mitä ajan takaa :) Juuri noita asioita yritinkin tekstilläni tuoda tosiaan esille! :)

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡