10. maaliskuuta 2016

SNEAK PEEK : UUSI LATTIA


Reipas päivä. Yksi oikein reipas torstaipäivä. Ahkera oli olo ja siivoustouhut hurjassa vauhdissa. Aloin tyhjentämään allaslaatikoston hyllyjä kunnon puhdistusta varten. Jätteet kun ei aina kiiressä päädy siististi roiskumatta oikeaan jätesankkoon. Hyvä olo loppui kuin seinään, kun huomasin hyllyllä makaavat keittiöpyyhkeet ja -luutut  läpimäriksi. Jännittyneenä tyhjensin koko kaapin ja pahat aavistukseni kävi toteen, rungon pohjalle oli syntynyt pienikokoinen järvi. Pienin paniikinomaisin ottein purin rungosta laatikostot ja sokkelin, ja märkäähän siellä oli.Keittiön altaan viemäriputkien liitoskohdat olivat pettäneet ja vesi oli päässyt aina betoniin saakka. Ja kotihan ei ole kuin muutaman vuoden vanha, joten allaslaatikoston ja astianpesukoneen alla olivat turvakaukalot ja muut nykypäivän kalustamiseen kuuluvat viritykset, mutta vesi oli silti päässyt karkamaan.Asiat lähtivät onneksi sujumaan hyvin nopeasti, kiitos talo- ja vakutuusyhtiön ja tietysti ahkerien remonttimiesten. Lattia oli auki jo muutaman päivän päästä ja kuivatus saattoi alkaa. Vesi ei ollut onneksi kerennyt kovin pitkälle, joten kuivatusaikakin jäi lyhyeksi. Kaiken kaikkiaan vesivahingon toteamisen jälkeen vakuutusyhtiön päätöksestä meni keittiön ja olohuoneen, sekä osittain eteisen lattiat vaihtoon. Keittiössä muuten selvitään kostuneen seinän rungon ja sokkelin vaihdolla.
Onneksi olen luonteeltani mukautuvainen nopeisiin päätöksiin ja uudet materiaalit löytyivät nopeasti. Budjetti oli toki tiukasti sama kuin aikaisempi laminaatin hinta, mutta löysin oikein kelvon vaihtoehdon nopeasti. Päivän sitä ja muutamaa muuta vaihtoehtoa pyöriteltyäni täällä, olin jo päätökseni tehnyt. Laminaatiksi valikoitui Goodiyn Cortina Oak White, joka on sävyltään siis hyvin vaalea, melkein valkoinen. Yllä olevasta saatte hiukan jo ensimakua uudesta lattiasta. Ja nyt kun laminaatit ovat jo asennettu, voin todeta, että olen vallan tyytyväinen valintaani. En kyllä jaksaisi enää odottaa, että näen ihan lopullisen lopputuloksen. Nimittäin jalkalistat ovat vielä asentamatta - menivät tilaukseen, koska sopivaa ei löytynyt hyllystä. Ja muutenkin kaikki tavarat, ne sisustukselliset vielä takaisin kantamatta.Vielä on paljon työtä tehtävänä. Myös keittiön kalusteosat ovat vielä valmistuksessa. Vallitseva sekasorto alkaa jo pienesti hyvinkin siistiä ihmistiä ahdistamaan, mutta vielä hetki olisi jaksettava tätä sekaisuutta, ihan vaikka esimerksi tuota olohuoneen nurkassa nököttävää astianpesukonetta. Ja muutenkin olisi kiva kantaa jo kaikki tavara takaisin niille kuuluville paikoille, mutta odotetaan vielä, että jalkalistat saadaan paikoilleen niin säästytään turhilta edestakaisin kantamisilta. Lisäksi eritasolistat ovat asentamatta ja myöskin makuuhuoneen laminaatit vielä asentamatta kokonaan. Makuuhuoneen laminaatit on luonnollisesti vaihdettava itse, koska eivät kuuluneet vakuutuksen piiriin. Kun aiemman laminaatin ollessa tammensävyinen, ei tullut kuuloonkaan jättää sitä vanhalle pinnalle.Pienesti voi kuitenkin jo huokaista. Ensimmäinen järkytys vesivahingon toteamisen jälkeen oli valtava. Ajatus "uusien" lattioiden vaihtamisesta tuntui raskaalta. Selkää sairastavana oksetti ajatus kaikesta tavaran raahamisesta. Nyt kuitenkin kun uutta pintaa on jo näkyvillä ja paljon työtä takana, alkaa jo nähdä asian hyviäkin puolia. Saimpas minä aika ihanan uuden lattian.

8 kommenttia:

 1. Meillä oli vesivahinko pari kesää sitten keittiössä. 7 viikkoa kesti koko remontti, siitä 2 viikkoa pelkästään kuivatusta. Kaikki alakaapistot, lattiat ja alakerran wc vaihtoon. Oli putki poksahtanut oikein kunnolla.
  Tsemppiä remppaan ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällö tuo ei onneksi ollut kerennyt karata kovin kauaksi kun huomasin jo asian :) kiitos Outi, toivottavasti ollaan jo voiton puolella !

   Poista
 2. Tsemppiä minultakin. Valitettavasti jo paristakin vesivahinkorempasta kokemusta, ja ne on siitä mälsiä remontteja kun niitä ei voi oikein etukäteen suunnitella. Muu elämä on sitten vaan mukautettava olosuhteisiin. Kiva jos sait kuitenkin "palkinnoksi" mieluisan lattian :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! <3 Se on kyllä just noin, ei paljon valintoja kerkeä miettimään ja suunnittelemaan! Mutta toistaiseksi näyttää siltä että ei ole tehty tyhmiä valintoja kiiressä :)

   Poista
 3. Tsemppiä loppuremppaan! Asioilla on tapana järjestyä ;) Kiva blogi, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä se vain just niin on. Asiat järjestyvät :) Kiitos paulasmarias :)

   Poista
 4. Kaunis lattia. Meillä myös lähes valkoinen tammilankkulaminaatti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Voi kurja, mutta hei oikeastaan - kyllä kannatti! Hieno lattia!

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡