12. toukokuuta 2016

POLTTAREISSA [DAY1]
Vietimme viime viikonloppuna ystäväni polttareita kahden päivän taktiikalla. Ja olipa meillä niin metka ja onnistunut viikonloppu. Taisi jäädä morsianta myöten jokaiselle niin hyvä fiilis viikonlopun tapahtumista. Toimin viikonlopun ajan vähän niin kuin "kuvaajana", joten kuvasaldoa viikonlopulta riittää. Jaetaanpas viikonlopun tunnelmia teillekin muiden mukana olleiden naisten luvalla.


Aloitimme polttarit kauniin idyllisissä maisemissa mökkeilen jokirannassa. Somistimme mökkiä ja viikonlopun ensimmäistä (naiset viikonlopun vietossa, kattauksethan ei jäänyt todellakaan yhteen :D) kattausta yllätykseksi tulevalle rouvalle. Oikein onnelliselta näytti tuo, kun löysi yllä olevien kuvien mukaisen tunnelman kera kymmenen ystävän.Ensimmäinen ilta vietettiin rauhallisessa merkeissä herkutellen ja rupatellen. Ilta päättyi tietenkin morsiussaunaan.Ulkosauna lämpeni pehmeästi puulla ja takasi loistavat löylyt morsiussaunalle. Sauna koristeltiin pukuhuonetta myöten lakanoilla ja pitsiverhoilla morsiussaunaksi. Lisäksi somisteina käytettiin ruusun terälehtiä ja lehtiä, sekä luonnosta löytyvillä materiaaleilla. Sekä tietysti vaaleanpunaisin kynttilöin. Morsiussaunaan liittyy monenlaisia erilaisia uskomuksia ja taikoja, joista me toteutimme mm.

-Morsian saatettiin saunaan kulkueena pitäen älämölöä, mekkalaa pidetään pahojen henkien karkoittamiseksi.
-Morsian istuttettiin "valtaistuimelle" eli kuusenoksalle, joka symboloi sitä, että avioliitto ei aina ole pelkästään ruusuilla tanssimista.
-Morsiamen selkä pestiin suolalla, vanhan suolan janottamisen estämiseksi.
-Morsian pestiin myös jauhoin, joka tuo varautta/menestystä liittoon, koska jauhot ovat entisaikaan olleet arvokasta. Jauhot voivat myös symboloida "morsiamen valkaisua"; valkaisevat morsiamen puhtaaksi vanhoista teoista.
-Morsian pestiin myös hunajalla hedelmällisyyden varmistamiseksi
-Ex-miehet karkotettiin mielestä lopullisesti juoksemalla saunan ympäri niin monta kertaa kuin exiä löytyy ja heidän nimensä huutamalla.
-Yhden ruusun morsian purki terälehti terälehdeltä kertoen miksi on aviotuimassa juuri kyseisen miehen kanssa.

Meidän seuraava päivä olikin sitten vähän vauhdikkaampi. Morsian puettiin ja hänen pään menonsa oli kehitelty monenlaista tekemistä ja haasteita. Mutta koska kuvamateriaalia on niin paljon, jätän vielä kuvia seuraavaan/seuraaviin postauksiin. 

5 kommenttia:

 1. Kauniit vangitsevat kuvat. Ihanat asetelmat ja kattaukset <3

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat. Ihana kattaus ja asetelmat saunassa, kovasto olette nähneet vaivaa. Morsian varmasti tyytyväinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutti kyllä tyytyväiseltä. Meitä oli isompi ja loistava porukka, joten saatiin hienosti hommat järjesteltyä :)

   Poista
 3. Niin kaunista! Kovasti olette nähneet vaivaa koristeluun. Tuo saunakin, niin nätti että. :)

  VastaaPoista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡