7. elokuuta 2017

TEIDEN TUKKONA

Hei, ompa vaan kulunut tovi viime postauksesta. On ollut kesää, lomaa, reissua, hyvää mieltä ja pahaa mieltä. On ollut vaikeita päiviä, mutta onneksi myös niitä parempia päiviä. Ja pysytellään nyt niiden parempien päivien äärellä. 

Me nimittäin olimme reilun viikon mieheni ja hänen poikiensa kanssa karavaanaroimassa. Otimme myös nuorimman siskoni mukaan reissuun. Meillä oli hyvin hatarat suunnitelmat lähtiessä ja päätimme mennä aika lailla säiden ja tunteiden mukaan. Niin ja tietysti erityisesti lasten mukaan.

Matkamme alkoi tietysti täältä Keski-Pohjanmaalta, josta suuntasimme ensimmäiseksi Tuuriin ja lapset pääsivät miljoonativoliin. Sieltä jatkoimme hyvin nopeasti matkaa Kankaanpäähän, Kuninkaanlähteelle. Kuninkaanlähde on leirintäalue, jolle voin näin noviisikaravaanarina antaa täydet sata pistettä. Ihan mielettömän hyvä paikka olla lasten kanssa matkatessa, ja lisäksi kohtuu hintainen ja todella siistit yleiset tilat.

Kankaanpäästä jatkoimme matkaa etelään, ja asetimme asuntoauton mieheni veljen pihaan hetkeksi. Säät eivät suosineet, joten kokeilimme Konalassa sijaitsevaa Huimalaa, josta tietysti lapset tykkäsivät. Seuraavana päivänä pääsimme jo picniköimään hyvän ystäväni ja hänen miehensä sekä tyttärensä kanssa Oittaalle, ja lapset pääsivät purkamaan energiansa angry birds -puistoon.

Matkamme jatkui Mikkeliin, ja siellä tarkemmin Visulahteen. Sisäleikkipuisto ja ulkopuisto karuselleineen ja uima-altaineen oli lapsille yllättäen mieleen. Mutta siihenpä oikeastaan Visulahti sitten jäikin, toisen siellä vietetyn yön sijaan päätimmekin jatkaa matkaa Kuopioon.

Kuopiossa saimme nauttia savolaisesta vieraanvaraisuudesta koko rahalla ja kaksi täyttä päivää. Viimeinen pysäkkimme oli mieheni serkun luona. Hän perheineen oli järjestänyt meille melkoisen täysihoidon. Palju oli vuokrattu pihalle ja se seisoi siellä meitä odottamassa. Viikon asuntoautossa väännettyjen ruokien ja ruisleivän sekä mäkkärin varassa menneenä tuntui taivaalliselta päästä nauttimaan jotain muutakin. Ja R tarjosi kyllä meille sellaiset eväät, että niitä muistellaan vieläkin, ja varmasti pitkäänkin. Viimeiset lomapäivät sujuivat leppoisassa yhdessä olossa heidän suurella pihalla touhutessa ja yhdessä tekemisestä. 

Meidän sisäiset karanaavarit kyllä heräsivät... Hmmmm, mihin sitä ensi kesänä lähtisi?

4 kommenttia:

 1. Voi millainen reissu teillä on ollut. Minä olenkin asunut Konalassa, ihan siellä Huimalan lähistöllä. Olette myös olleet lähellä nykyistä kotiani, käydessänne Oittaalla :)

  VastaaPoista
 2. Me taas ollaan aina välillä haaveiltu asuntoautoilusta ja etenkin Norja kiinnostais mua. Itse kun en ole siellä vielä kertaakaan käynyt ja mies käy joka kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no ensi kesänä kyllä saa luvan jo ottaa sinut mukaan :D

   Ensi kesänä mekin voitaisiin lähteä Norjaa, Ruotsia yms tutkimaan kyllä minun puolesta :D

   Poista

HEI SIELLÄ! IHANA KUN KÄVIT, SUURKIITOKSET KOMMENTISTASI ♡